Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

4um5b65d

Jaj, de "dizányos" .
[#taps]

KoLa

Hobbiztam kicsit!

4um5b65d

A főnök megengedi, hogy fusizzá ? :)

KoLa

Otthon én vagyok a főnök!
És a beosztott is!

Béni

"Otthon én vagyok a főnök!"
Irigyellek![#vigyor0]

KoLa

Csak nehogy elolvassa a nejem [#nyes]

svejk

F@sza, de valamit tükröztél a progiban. :)
A csúszásmentesített forgatógombokon dudorok szoktak kiállni !

vjanos

Ati19 kollega, tudnál esetleg egy képet feltenni a Hyundai eszterga alatti asztalról?
Pont valami ilyesmin töröm a fejem a hasonló gépemhez.

Egész véletlenül nem adod el külön az asztalt? :)

nvnshmpmn

Holnap csinálok képet az asztalról külön. Nem egy nagy szám, de jó erős. Az itthon fellelhető anyagokból, maradékokból van összeállítva.
Ha megveszi valaki a gépet külön, akkor eladom az asztalt is, mert útban lenne gép nélkül is[#lookaround]

KoLa

Kellett az a belső él, hogy megmaradjon, ezért lett ilyen! nem csúszik egyáltalán , 2mm a mélysége.

PSoft

Rossz a megközelítés!:)

Nézd a gödörből,oszt mindjá látod a dudort is.:))

vjanos

Ok, köszi!

Egyébként miből van a lapja?

nvnshmpmn

Úgy áll össze, hogy részben 20x40-es kis U profilból készültek a lábai, a teteje pedig ezeken egy szögvas keret. Abba belecsavaroztam 4 cm vastag deszkákat, ez a felső lapja. Az egészet beborítottam 1-es vaslemezekkel. Tehát a teteje egy 1 mm-es vaslemez lényegében, alatta a deszkázat. Erre csavaroztam le a gépet.
Elölről két szekrény része van kétoldalt. Még kell rá tenni két ajtót, de ezeket már nem csináltam meg. Bútorlapból kéne vágni rá, az lenne a legegyszerűbb. Belül egy-egy polc van, oda be lehet pakolni a gép tartozékait. Az asztal közepén pedig van egy üres rész, amit még be lehetne polcozni. Rakodó résznek, vagy anyagokat ott tárolni pl. Az egész asztal gumilábakon áll, ami menetes szárakkal állítható, így vízszintezhető is, de ennél a gépnél inkább csak az a lényeg, hogy ne billegjen.

vjanos

Köszi ismét.

Az enyém favázon áll, 50x10 cm fenyő fosznikból van egy keret, ezen pedig maradék konyhai munkalap. Nem is atomstabil, meg annyira locsolni sem tudom...
A beállítás szerintem itt is fontos, az enyém kevésbé kúpol, mióta alápakoltam a szegnyereg felől elölről egy darab vasfűrészlapot.  

http://www.grando.hu/otthon-epitkezes-kert/barkacs-szerszam-gep/egyeb/femvazas-falapos-munkapad-1503139293.html?id=1503139293&utm_source=newsletter&utm_medium=email&utm_campaign=vat_120128&campaignsource=grando&bs1=20120128&bs2=nl&bs3=vatera&tcampaignsource=14" TARGET=_fnew>Ez az asztal elsőre megtetszett, másodikra viszont gyengének tűnik :S

nvnshmpmn

Ez biztos nagyon vékony anyagból van az ára alapján.
Az enyém megvan ötven kiló.
Van egy rozsdamentes tepsim, azt teszem alá az ágynak, mikor esztergálok.
Pont aláfér. Abba hullik a forgács, aztán egy mozdulattal ki tudom borítani, ha megtelt. Kezdetben fúró-vágó sprét használtam ehhez a géphez, de az drága, meg nagyon füstölög. Jobb a rendes emulzió egy ablakmosós flakonból spriccelgetve.
Könnyen lehet, hogy ez az ágyazat is tud csavarodni, hiszen viszonylag hosszú a keresztmetszetéhez viszonyítva. Próbaesztergálással be lehet jól lőni.
Szerintem ennek a gépnek megfelelő lenne 40x40-es zártszelvényből asztalt készíteni. A tetejét is meg lehetne csinálni úgy, hogy bordákat hegeszteni szintén a zártszelvényből bele, aztán arra a lemezelést.
Ahol le kell csavarozni a gépet, oda essen borda, vagy pont két borda között és akkor alulról egy masszívabb alátét laposvasból mondjuk.