Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

3m9kaxws5

Sajna nem jóóóóóóó.

000000000

Szia !
Keresgéltem lapkákat hirdetésekben(Vatera és társai), de most nem találtam.
Ha például http://www.ebay.com/sch/i.html?_nkw=DCmT+11T304&_sacat=0&_odkw=DCGT+11T304&_osacat=0&_trksid=p3286.c0.m270.l1313" TARGET=_fnew>ITT rendelnék, akkor melyiket válasszam ?

Vetesi75

Szia!
Magyar aukciós oldalon nem nagyon lehet találni, mert ha meg is jelenik az eladási listában, annak néhány órán belül van új gazdája. (Pláne, ha valami értelmes, acélhoz való minőség.)  :)
Most én is hasonló célra keresek CCMT09T304-et.  
Amennyiben ez utóbbihoz hozzá tudsz jutni 3-4 db-hoz, csere-bere szóba jöhet DCMT11T304(02)-re. Eladni nem fogok, mert jóárasítva én is nehezen szerzem be.  :(  

000000000

Szia!
Nekem vanCCMT09-es is meg DCMT11-es is

000000000

Ok, a DCMT11-es érdekel ! Akkor írok Neked mailt és megbeszéljük.

4um5b65d

Na, akkor a lapka kérdés egyelőre meg is oldódott.
Abba a hibába viszont semmiképp se ess, hogy csak egyféle lapkával indulsz bele a világba, mert messzemenőkig nem lesz elég.
Az egyik ezt visz jól, a másik amazt.

000000000

Persze, akarok majd több félét is ! Most csak a Te -képpel is illusztrált - hozzászólásaidból és anyagaidból indultam ki, hogy ez a lapka eléggé univerzálisan használható, ezért kezdek ezzel. Aztán majd folytatom......miután újra kikértem a véleményedet....  
És az eddigieket is köszönöm ! [#worship]

4um5b65d

Félreértettél. Nem a több különféle formájú lapkára gondoltam, hanem azonos forma több fajta forgácstörővel.
Van olyan lapka ami csak a C45-ös anyagot viszi tökéletesen és abból is csak minimum 1mm fogásmélységgel.
Így értsd amit írtam.

000000000

A köszörülős világban mindig az adott célnak megfelelőt köszörűltél. Most meg a Thorx kulcs méreteket illik ismerni.Persze nem becsülöm le a cserelapkákat!
Bár én gyakran köszörúlök lapkákat is a célomnak megfelelően.

000000000

...ajjaj ! Akkor majd készítheted a listát...Persze azért ráér az még, mert elég sok féle (gyorsacél és forr.lapkás) kést kaptam a géphez, és nem volt még olyan sok munka rá, hogy sokat költhessek lapkákra.
Egyébként anno (kb. egy hónapja) azt a bizonyos "20-as menet köracélra" is megérkezett, ha nem is 200 db.....csak 60 Sima gyorsacél késsel megvágtam olyan 60 % mélységig, aztán rá a metszőt és kész. Tudom most fogod a fejed a tudatlanságomon.....de majd fejlődök...(öreg fejjel, neki a falnak [#vigyor2]

4um5b65d

Ne aggódj, ilyen elővágós, metszős dolgot csináltam én is régen. Néha-néha még most is, bár már egyre ritkább.

000000000

Bocsánat ez egy kicsit nagy lett! [#wow1][#wow1]

sasi

Hű de gáz ez a nagy kép, meg a menetfésű is[#vigyor2]
Csőmenet.

000000000

Tehát ez csőmenete jelent?

sasi

Igen, gáz, vagy csőmenet.