Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

4um5b65d

Basszus, hát hiába tanítalak itt benneteket drehásokat, már vagy 3 éve.

Azonnal a padra feküdni és 25 bot mindenkinek.

000000000

Szia.
Tehát csak azért hogy jól értelmezem: a 13G azt jelenti hogy 1"-ra 13 menet jut.  
A 10G 3/4 pedig azt hogy ....

hostya

4um5b65d

000000000

Bocsi Laslie tanárbácsi én még csak pár hónapja vagyok tanuló.

(persze ha ez nekem is szólt..)

4um5b65d

Neked nem csak az öreg szakiknak... :)

000000000

Köszi.
Ezt én is megtaláltam de ezen csak akkor megyek el ha leteszem a földre.
Ettől még nem tudom hogy azok a számok mit jelentenek a fésűn.[#conf][#conf]

Robika37

Úgy van a 10G 3/4 az pedig azt, hogy 1"-ra 10 menet jut és http://www.gewinde-normen.de/en/whitworth-coarse-thread.html" TARGET=_fnew>ebből a táblázatból a 3/4" os normál Withworth menet jellemző emelkedése

hostya

4um5b65d

Ez a menetsablon alapból nem a csőmenetekhez való sablon.
Furcsállom, hogy senki nem vette észre, hogy például a 8G1 jelzésű sablon nem takarhatja a csőmenet méretet.

A "G" egyébként ebben az esetben nem a csőmenetet jelöli, hanem a "gauge" - mérőeszköz , sablon-t.
Szóval a menetfésű a normál Whitworth menetekhez való, vagyis a durva menetű kötőelemekhez, vagyis a W jelzésű menetekről van szó. Újabb jelrendszer szerint a BSW.

Tehát helyesen így szól a 8G1 =  A BSW menetáblázatban a BSW 1"-os menetnél 8 menet esik 1 inch-re.
A 13G után éppen ezért nincs is semmi más jelülés, mivel a BSW szabványban nincs 13 menet/inch típusú menet.

4um5b65d

Ez a menetsablon alapból nem a csőmenetekhez való sablon.
Furcsállom, hogy senki nem vette észre, hogy például a 8G1 jelzésű sablon nem takarhatja a csőmenet méretet.

A "G" egyébként ebben az esetben nem a csőmenetet jelöli, hanem a "gauge" - mérőeszköz , sablon-t.
Szóval a menetfésű a normál Whitworth menetekhez való, vagyis a durva menetű kötőelemekhez, vagyis a W jelzésű menetekről van szó. Újabb jelrendszer szerint a BSW.

Tehát helyesen így szól a 8G1 =  A BSW menetáblázatban a BSW 1"-os menetnél 8 menet esik 1 inch-re.
A 13G után éppen ezért nincs is semmi más jelülés, mivel a BSW szabványban nincs 13 menet/inch típusú menet.

hostya

Akkor nagyon elbacták a kínaiak, mert a "W" helyett G-t ütöttek a menetfésűbe, és ráadásul mindegyikbe.. :)

Robika37

Maximalista na b@+ ,persze jogos mert így kerek az egész....

Robika37

Nem baj csak fogazzon....

s7manbs8

A DNS is mutálódik néha, nekik se sikerülhet mindig a koppintás. :)