Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

svejk

Szuper, akkor elmarad a méregivás! :)
Még ha pont nem is erre mondtam...

000000000

Klassz! [#eljen]

sasi

sasi

jkrz3gwi

Tisztelt fórumozók!
Szeretnék a padomnak talpakat csinálni és szereztem hozzá 20mm vastag gumit, amiből 160mm átmérőjű korongokat akarok kivágni, de nem tudom, hogyan is kezdjek neki? Tudna valaki jó gumivágási technikát mondani.

mxjj54gxi

Lemezolló, lehetőleg karos

000000000

Én csak gumitömlőt vágtam keresztbe-hosszába szalagfűrésszel, viszi mint a vajat, gumilemezt nem mert nincs nekem ilyen vastag de egy próbát megér.

wcsxp0uxa

Én faipari körkivágóval csináltam , igaz 76mm átmérőben ,állványos fúrógéppel. A 160mm -hez már sajnos kell egy kicsit barkácsolni .

D.Laci

Gondolom eszterga gép alá szánod és esztergán szeretnéd elkésziteni ha itt teted fel a kérdést?
Két tárcsaközé szorisd be az anyagot lehetöleg a kivánt mérethez képest minnél közelibb legyen a tárcsa mérete. Egyiknek megfelel egy 160-as tokmány ha épp az van fent.
Ée egy mezzei éles késsel szurd ki. Értem az alat olyan késsel mint a konyha kés.... ahoz hasonló legyen az éle, némi kenést adj neki.

4um5b65d

4um5b65d

Hoppá, csináltam egy üres beszédet. :)

Az épületet félted  a rezonanciától, hogy ennyire vaskos gumit raknál alá?
A gép szempontjából nem annyira jó ez a vastagság.

Motoros

Szerezz inkább hivatalos állítható géplábat. 1000-3000 ft között van, állapottól függően. Ha érdekel akkor megírom hol van.

D.Laci

Nem csak üreset fecsegsz de félte is nyomtál egyet :)
Mivan veled? Nemkaptad meg a napi tej adagot? Regmeg a kezed? :)
Vagy negatív hézagos a csapágyad? :)

jkrz3gwi

Azt gondoltam, hogy ez a vastagság megfelelő. Talán imboly a gép.

jkrz3gwi

Érdekel hol tudok venni.