Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

4um5b65d

Direkt el van tévesztve, ráadásul nem is egyformán tévedtem. :)
-----------------------------

Eltévesztetted a szöveg olvasását, vagy direkt nem olvastad ? Pedig írtam is..  
[#nyes]

svejk

Olyan jók a képek, hogy magukért beszélnek :)
Tényleg nem nagyon kell olvasnom, csak ha valamit nagyon nem értek :(  
Bocsi a felületességemért!

4um5b65d

Akkor mostantól komment nélkül rakom a képeket, aztán meglássssuk...

bvadkrcds

Laslie Mester!
Szereztem C45-ös anyagot... Nagyon tetszik. Szépen lehet megmunkálni. Még a gépem is bírja.

4um5b65d

Már nem emlékszem, hogy mihez ajánlottam, de tapsolok, hogy bevált. :)

ANTAL GÁBOR

Azért nem emlékszel mert én sulykoltam (ha Celophant megnézi a levelezését akkor kitisztul a kép)

5kfiyrw95

A tanácsotokat szeretném kérni.A nemrég vett  E1N esztergámon nem tudom beállítani a főorsó bronzpersej csapágyait.
Leszúráskor főleg ,de egyébként szinte folyamatosan berezeg az egész.
Ha csúcsot használok akkor egy kicsivel jobb a helyzet.
Próbáltam megszorítani a perselyeket amennyire csak lehet de akkor magasabb fordulat mellet lefújtja a motort.
A szánszerkezet viszonylag pontos , a rezgés egyértelműen a főorsó házból fakad.Én azt gyanítom hogy a perselyekben ovál alakú kopás keletkezhetett,amit csak egy csere oldhatna meg.
Vállalná esetleg valaki közületek a perselyek legyártását? Mivel szerintem eredeti perselyeket már beszerezni lehetetlen

4um5b65d

Antal Mester!
Celo szerzett C45-ös anyagot... Nagyon tetszik neki. Szépen lehet megmunkálni. Még a gépe is bírja.
[#crazya]

bvadkrcds

Igaz! Antal Gábor, tartott nekem anyagismeret órát. Igazából, mindenki lebeszélt a rozsdamentes anyagról. Már, csak egy jó leszúró kést kell szereznem… vagy egy késtartót kell vennem, csinálnom.  

KoLa

A bronz csapágyakat felújításkor tusírozni kell! a főorsóhoz!

bvadkrcds

Ki tudna nekem segíteni? Egy barátom szalagfűrész gépet épít. Van egy 600mm átmérőjű kereke, amit meg kéne munkálni és csapágyazni.  Öntött küllős alu.

4um5b65d

Mielőtt belefogsz a nagy persely cserébe, próbáld ki, hogy leszúráskor leejted a fordulatot és vele egy időben az előtolást tartod a vagy még növeled egy kissé.
Rutinos kéz még egy rossz főorsóval is meglepően jól tud leszúrni.
A késedről csinálj pár képet.

5kfiyrw95

Ha lesz időm holnap készítek pár képet a késekről. Próbáltam az általad említett teknikát, Ha eléggé beszorítom a perselyt néha sikerül.De a baj az hogy a rezgés nem csak leszúráskor jelentkezik. Kezdő hobbista esztergályos vagyok ,a gyakorlatot most szeretném csak elsajátítani hogy végre van saját gépem.A Kola által említett tusírozásról már hallottam de hogy ez pontosan mit jelent a persely felújításakor azt nem teljesen tudom

KoLa

És tedd egy kicsit magasabbra a leszúrókést a központtól, a hátszög kicsi legyen...[#wave]

5kfiyrw95

Már ezt is megpróbáltam ,de a berezgésen ez sem segít egyébként ha alumíniummal dolgozok akkor jelentősen javul a helyzet