Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

4um5b65d

Sólyomnak van 1 garnitúra TOS.

000000000

Köszönöm a gyors választ! Tudsz elérhetőséget adni?

4um5b65d

KoLa

De szép kést köszörültél![#eljen]

4um5b65d

Majd 1 órát szemeztem a kővel, mire elkészült... :(

KoLa

Ez is megy a többi közzé amit majd sajnálsz elköszörülni más célra:)
De jó lesz, ha majd ha megint bronzot vagy sárgarezet kell kiszúrni!

4um5b65d

Jó lesz az még műanyaghoz is.... sőt ahhoz sokkal többször fogom használni. Az ilyen kis belső ívű késemből úgy is elég kevés van
Amúgy soha nem köszörülök el kést, mindig új készül.
Van egy rakás mások által köszörült késem is, azokat használom el, ha hirtelen valami gyorsan kell. Azokat nem sajnálom...

ywathzay

Laslie bátyó, lenne egy kérdésem, te váltólapkában nagyon otthon vagy. Van egy leszúrókésem, PH HORN márkájú, (a számát ne kérdezd, mert azt nem írtam fel) ehhez a márkájú késhez tudok-e belföldön lapkát vásárolni? Gugli barátom egy céget hozott, de még azok szerint sincs európai raktárban. A lapka számát tudom: 312.0100.00   Ezek után jön a TN jelölés, na ez lenne a fontos ezek mit jelentenek? Pl van olyan ami TN32, vagy TN35.Nekem saválló anyaghoz kellene ahhoz melyik a legmegfelelőbb? Mert ezirányú ismereteim kissé (nagyon) hiányosak.  

4um5b65d

A kés márka nekem nem ismerős, sem a lapka száma.
A TN jelölés viszont ismerős, az a lapka alapanyagára vonatkozik.
Ezek szerintem 70-es évek végi lapkák.
A TN32-őt tudomásom szerint nem gyártják.
A TN35-nek viszont van kompatibilis gyártmánya.
Egyik sem rozsdamenteshez való, hanem acélhoz.
Eredetileg a Widia cég gyártmánya a lapka, de az már megszünt, illetve bekebelezte a Valenite cég.  
Ha ugyanilyen lapkát találsz valahol akkor a HK, vagy HCK anyagjelűeket keresd a korrózió állóhoz.

3 mm szélesség felett már ne nagyon próbálkozz rozsdamenteshez.
Majd csinálj képet róla ha tudsz...

ywathzay

Ok, holnap lefotózom, ma munkahelyen vagyok.  
Ezek tudomásom szerintnem régi cuccok, (csak a beszerzési forrás bedugult) de amennyire utánanéztem Ámerikában készülnek, az amcsi ebay-en lehet kapni, de elvileg az a cég akinek találtam a honlapján is árul.  Hétfőn majd felhívom őket.    
Amilyen jelölésű van belőle: K10, P20, TF45, TF46, TN32,TN35. Ezek közül van-e ismerős inoxhoz?
Ez csak 1 mm széles lapka, meg van belőle nekem 1,3-as, szélesebbet nem akarok.

4um5b65d

A K10 az biztosan jó lesz , de csak köracélhoz.
A hatszög, négyszög kiveri az élét.

sanyi84

Ez gyönyörű kés, látszik szakmabeliség. Kiváló köszörülés. Hasonló csak lapkás homlokbeszúróval már küzdöttem, nekem nem jött annyira be mert nem engedték megfelelő technológiával mert az lassú. Érthető az anyagtakarékosság. Azt hiszem 20-30 év múlva mire lesz esztergám és normális műhelyem, és sok sok kiszolgáló gépem addigra eljuthatok idáig mint ahol most te vagy. De ha egy szóval leírnám akkor Király, vagy gyönyörű.

4um5b65d

Nem lehetséges, hogy ezek a lapkák seeger beszúrásra valók, nem pedig leszúrásra ?

4um5b65d

ywathzay

Nagy valószínűséggel ez beszúró kés, mert csak 6-7 mm mélységig lehet betolni az anyagba. Viszont én 1.5 mm falvastagságú csöveket akarok leszúrni vele, és arra tökéletes lesz, minimális hulladékkal.