Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

KoLa

Pár éve mikor beléptünk az EU-ba, mondta a főnököm hogy ez tilos az Unióba!
Melyikbe? mert a 'szovjet'be lehetett![#nevetes1]
és ha most nekiállok ecsettel kitisztítani a tokmányt, pofacserekor akkor még lehet hogy szét is kell szedni kimosni perklórban aztán meg leolajozni...stb
Egyébként én egy nap ha ötször-hatszor nem cserélek tokmánypofát akkor szabadságon vagyok:)

Vetesi75

Én is egyet értek veletek. Itthon az esztergákat, marót, meg úgy általában mindent sűrített levegővel tisztítok - ha már a komolyabb kompresszor és a kiépített levegőrendszer adott. Munkahelyemen hasonlóan járok el és nem csak én teszek így... (Mire a horizontot körbekefélném elmenne a fél műszak, a rongy persze így is játszik.) Egyes gépeknél célravezető lehet a saját hűtőfolyadékával történő tisztítás is, pl. köszörű, szalagfűrész, meg kinek milyen a fantáziája, arra használhatja. Ezek gyors, kényelmes, hatékony módszerek.
Nagyon szükszavú voltam , ezért kifejtem véleményem a dologról:
Szégyelje magát az a szerszámgépgyártó, aki képtelen a gépen valóban IP67-es villanyszerelést kreálni, képtelen megoldani a hűtőfolyadék és a kenőolaj keveredésének a problémáját, képtelen funkcióját betölteni tudó szennylehúzókat, redőnyöket , tömítéseket, stb. alkalmazni.

KoLa

A levegővel az a baj hogy a szemedbe mehet a forgács,ha viszzafúj egy szögletből, ezért inkább tiltják, mert drága a táppénz a munkáltatónak, vagy kötelező védőszemüveg!

Vetesi75

Igen, balesetveszélyes, kellő köröltekintéssel kell használni, pl. lehetőleg ne fújkáljuk rá a forgácsot a kollégára, mert ő biztosan nem számít rá... Alapból szeműveges vagyok, védőszemüveg nálam nem igazán jön be, de nem tartom hülyeségnek.
Időnként sok hűtő-vágó-üregelőt használunk, sokszor csak azért fujkálunk, hogy ellássunk a paletta távolabbi sarkáig vagy lássuk a kést a furatban hogyan dolgozik.  :) Drága - nem csak a munkáltatónak, mindenkinek.

KoLa

Régebben nem volt levegő a forgácsoló műhelybe,és akkor is letakarítottuk a gépet! de akkor még volt idő, mindenre!

Teaway

"Mire a horizontot körbekefélném elmenne a fél műszak"

Ilyen nevű nőegyletről se hallottam még...[#hehe]

4um5b65d

Az ember egy kicsit körül néz a neten akkor talál ezt azt amiből a tanulni vágyók tanulhatnak.

http://turning.fw.hu/t003.html" TARGET=_fnew>1-es példa
http://turning.fw.hu/t004.html" TARGET=_fnew>2-es példa

s7manbs8

Most hallottam, hogy távcső fémtükröt fahamuval lehet fényezni, azt te is használhatnád, ha magadon kívül a termékedet is szeretnéd fényezni. :)  

Jó kis oldal lesz, csak így tovább. A fórum ördög nem alszik. :)

mxjj54gxi

Jól látom, hogy a tokmánypofa egy P30-as késszár? :)

vjanos

Hajrá! :)

Viszont régebben a freeweb idővel törölte az oldalt, ha nem volt alapértelmezett belépési pont (index.html).
Most a turning.fw.hu-ra navigálva "Hozzáférés megtagadva! " üzenet jön :S

svejk

Miért nincs 1-es és 2-es technológia?

4um5b65d

Nem jól látod, van ott P20-as is... :)

4um5b65d

VJani, Svejk !

Van ott minden aminek lennie kell, csak még nincs teljesen kész.
Technológia is van már vagy 25, meg szerszámok is elég sok.
Mivel tudtam jól, hogy kiváncsi Fáncsi módjára beleturkáltok a még nem publikus részébe is, így sajna "titkosítva" lett.

Az index.html hiánya kb 1 év elteltével fog problémát okozni, de mivel eddig fent volt , így most innen indul a számláló.

4um5b65d

Amúgy aki helyesírási hibát talál az kiabáljon teli torokból...

Pl: beszüllyesztünk.. :(

svejk