Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

s7manbs8

Pécs első web-online esztergályosa. :)

4um5b65d

Én megmondtam, hogy nem ott járt az eszünk.... [#buck]

KoLa

Már gondoltam rá, szerszámbeméréshez is jól jönne!
A Mach3 tud videót kezelni, elég egy webcam és már rajta is a célkereszt a késen , ha jól van beállítva!
Egyébként a MachTechen láttam most egy esztergavezérlőt, amin volt kis videoképernyő ami a munkateret mutatja!
http://cnctar.hobbycnc.hu/KoLa/MachTech2011/100_4576.jpg" border=0>

nvnshmpmn

Kedves fórumozók!
Szeretnék egy kis segítséget, illetve tanácsot kérni.
Nemrég vásároltam magamnak egy E2N esztergát. Már rég szerettem volna valamilyet venni itthonra, a döntésben nagyban segítségemre voltak az itt olvasottak. Ezért esett a választásom erre a gépre, nem valami hasonló árban lévő barkács kisgépre.
Azt mondhatom, szerencsés vétel volt. A rendbe tétele szinte csak tisztogatásból, festésből, beállításokból állt. Nagyon sok tartozékkal adták, alig kellett eddig vennem valamit hozzá.
Igazán egy dolog van, amit még cserélnem kellett, ez pedig a tokmány. Hihetetlen szétkopott darab volt rajta, a fordított pofák nem voltak meg hozzá.
Vettem nemrég használtan egy TOS tokmányt. Nekem megfelelő lesz, csak nincsen hozzá tokmánytárcsa, amivel felfogathatom.
Itt jön a kérdésem: Milyen anyagból csináljam? Hol lehet egy ekkora tárcsát beszerezni, amiből kialakíthatnám? Sajnos a környéken ekkora vassal nem foglalkoznak. Se lemezből nem tartanak, vágnak ki ekkorát. Bidapest körzetében hol van olyan cég, ahol ilyen beszerezhető?
Előre is köszönöm!

gorbi

empé13

Persze, mert olyan vagy mint Móricka, :)
már akkor is mindig "azon" járt az eszed!!![#crazya]

nvnshmpmn

Köszi gorbi! Sajnos nekem ez nem jó, mert a tokmányom 160-as.

fisrcxuk3

A tizenkilenc kerben leöntik neked , én 250 es hátlap anyagot öntettem náluk .ha kell előszedem a telszámot !

gorbi

Csak egy 5let volt, időnként nézz be, és biztos találsz.

nvnshmpmn

Szia Kertész Laci!
Ha megtalálnád azt a telefonszámot, az nagyon jó lenne nekem, mivel én is XIX. kerületi vagyok.
Előre is köszönöm!

fisrcxuk3

VighLajos

Egy eszterga/marógép (már nem tudom) használati utasításában olvastam, hogy ha sűrített levegővel takarítják, elveszíti a garanciáját.
Mi az oka?
Bekerülhet a fémforgács olyan helyekre is, ahová egyébként nem?

Vetesi75

Igen. Pontosan ez az oka.

KoLa

Én a levegős tisztítást szeretem! ecsettel vagy különféle rongyokkal nem lehet igazán 'imbuszcsavarilag' is letisztítani a gépet!
Szerintem ha jól van megépítve egy gép akkor, fújhatod a levegőt bárhová nem árt neki!
Az én gépemen pl. a hűtővíz sem tud átfolyni az ágyazaton a szegnyereg felőli oldalra!

000000000

Egyetértek Veled. Nálam még az oszlopos fúrógépnél is van levegő pisztoly.