Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

KoLa

Nagyon itt van! csak az X-t kell nullázni!
Nem igazán vagyok vele megelégedve! 700-s fordulaton 0.05 a tolás ami nem túl sok!de kényelmes és bírja sokáig! lehet hogy a lapka nem jó? TP35 van a dobozán, C45 az anyag!

KoLa

Közben kitaláltátok a gondolataimat is[#eljen]

KoLa

Próbáltam ST37-n ugyanezt a kódot ugyanezzel a fúróval majdnem kivégeztem vele, mert iszonyatosan ragadt a forgács!

KoLa

Egyszer feljebb vettem 0.07-re de megforgatta a befogóban!ezért is írtam hogy még kell egy kicsit tovább marni a hasítást hogy jobban szorítson!
Vagy áttérek tőcsavarra és dupla hosszúságú anyára, az meg lehet 'tépni'

000000000

Lehet szerencsésebb lett volna a réselést a másik oldalra készíteni mert a csavaróerő igy nyitólag hat amit a csavarnak kell megtartani.

KoLa

Különben ennek a lapkás fúrónak a szárán van lapolás, a késtartó tetejéből még befúrok egy 12-s menetet és az elég lesz elfordulás ellen.

vjanos

Sziasztok, tokmány menesztő tárcsát milyen anyagból célszerű csinálni?  
Vasból, vagy lehet akár alu is?

Robika37

mxjj54gxi

Ez de király! :)

4um5b65d

Robika, egy kicsit vegyél vissza az írásaid terjedelméből, mert nem érek rá egész nap azt olvasni.
[#eplus2][#eljen][#eplus2]

Robika37

A vas tudod mint az üvegtigrisben....

VighLajos

A géptan-tanárunk ettől volt ideges: a vas egy puha fém, ami semmire sem használható (kémiailag: Fe)
Amiről ön gondol, kedves kolléga, annak a neve acél. Esetleg öntöttvas...
...aztán tíz perc mulva ismét elhangzott: vas...

KoLa

Vas:)))      Acél[#eljen]

Robika37

Köszönöm a helyreigazítást, Vjános kollégánk érdeklődésére miszerint vas vagy alumínium alapanyagot válasszon a tokmánytárcsájának alapanyagul válaszoltam hanyagul vas megjelöléssel.
Én személy szerint szerkezeti acélt javasolnák ST52 anyagminőségben beszerezhetőség és ár/érték/megmunkálhatóság tekintetében.
Maradok tisztelettel: Robika

KoLa

Hobby király![#nyes]