Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

4um5b65d

Tudod, a megrendelő az ÚR !
Ha neki megéri akkor nekem is.

Nézz be a mappámba és ott találsz a megmunkálási ötletek alatt egy olyat, hogy idomtalan alkatrész megmunkálása (vagy valami ilyesmi)
Nézd meg, hogy mennyi munka volt vele, pedig csak annyi volt a szerepe, hogy nem ment bele egy fénycső abba az alkatrészbe.
Többen mondták, hogy miért nem reszeltem/köszörültem/hántoltam ki ?
Így teljesen elégedetten távozott a vevő, hisz úgy készült ahogy Ő kérte.

vjanos

Nem kell a mappádig mennem, megvan letöltve ;)
Egyébként abból hány darabot csináltál?

4um5b65d

Hát nagyon le vagy maradva, ennyi idő után már könyvet kellene írnod a témáról. [#buck]

4um5b65d

1+1 db ha jól emlékszem.
Még egyet kellett csinálnom utána tartaléknak...

Teaway

És hová lett Grisa? :D

000000000

"1 - Anyagtakarékosság = olcsóbb alkatrész  
2 - Gyorsabb gyártás = olcsóbb alkatrész  

Egyik sem igaz, mert az egy felfogás + utolsó méretre leszúrás miatt még anyagot is spórolsz, és azt az időt is, amíg a tüskés átállást megcsinálod, hogy más mellékidőket ne is említsek. Így aztán senki nem akar "élekre" fogni.  
Az is necces állításod, hogy jobban "elmászik" a V beszúrás, mint a tüskés visszafogásból adódó ütés hiba.  

De azért mesélgessél máskor is.:) Legfeljebb pár igaz dolgot is hozzáteszünk a mesédhez.:)

4um5b65d

Mennyire saccolod a gyártási idejét a 2 db-nak a saját illetve az én módszeremmel ?

000000000

Sziasztok!A mai nap során az Erba kis esztergám hátsó főorsócsapágya beadta a kulcsot.Elöl egy kúpgörgős csapágy van,hátul meg egy sima golyóscsapágy.A kérdésem az hogy ha már cserélnem kell ugyanolyan golyóscsapágyat tegyek bele vagy érdemes lenne oda is kúpgörgőset tenni?

000000000

Bocs, de nem fogom neked most kiszámolni pontosan a műveleti időket. Saccra azt mondanám, egy felfogásból kényelmesen még én is megesztergálnám, kb. ~ 25 - 35 perc/db .
A Te módszered pedig csakis több lehet, mert kifogások, új befogások vannak benne, és ami lényeg, nem fog úgy szaladni. De szerencséd van, ez csak egy kaput görget, bár azt is megnézném, mennyi az élettartama a fémmel szemben, ahogyan ezt mások is írták. De értem én, Neked is meg kell élned, és így fél évente újat csinálhatsz a berágódott, kettétört műanyag kerekek helyett.:)

4um5b65d

Az, hogy műanyagból van gyártva, az a vevő kérése, ergo nem változtathatok rajta.
Ezt nem is igazán értem , miért kifogásolod.
Egyébként 15 éves görgők mentek szét neki és ráadásul egy kikönnyített forma volt.
Én a sajátomat acélból csináltam, mert abban hiszek a 100 KG-os kapunál.

A gyártási ideje mindennel együtt pedig 28 perc volt a 2db-nak, ennyit erről.
Nincs tévedés , mérek minden gyártási időt.
Kérdés, most gyorsabb vagyok e vagy csak a technológia teszi.

KoLa

Tibor!
Várjuk a képregényedet egy hasonló alkatrészről!

4um5b65d

Az előző képregényekre is mondok egy gyártási időt:

30db tengely - 297 perc  9,9perc/db
30db alátét - 125 perc  4,2 perc/db

svejk

A fém görgők nem jók.
-hangosak
-nagyon meglendül a kapu
- a "sín" nagyon kopik, amit adott esetben nem egyszerű cserélni.

A danamid sem az igazi mert valóban gyorsan kopik.

Nekem is szögvas van úgy 8 éve, kopás alig van rajta(betonon fekszik) a danamid 3 évet bírt ki, közben 1 cm-t lejjebb ment a kapu.
Most 5 éve egy zöld(fogalmam sincs milyen anyag) műanyagból van ez sokkal tartósabbnak ígérkezik.
Csapágyakat 2-3 évente cserélni kell :(

000000000

Ha pedig egy felfogásban csináltad volna 28 perc mínusz T, ahol T nem egyenlő nulla.
Azt meg soha nem vitattam, hogy tőlem gyorsabban esztergálsz.

4um5b65d

Nehogy azt hidd, hogy gyorsabb lett volna.

Nem szabad túl sok műveletet egymásutánban  összevonni, mert nem tudod fejben megjegyezni a nóniusz állásokat.