Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

4um5b65d

Továbbá figyelembe kell venni a technológiánál a szerszámok számát és a külső /furat megmunkáló szerszámok arányát.
Nem mindegy, hogy prizmás késtartóval dolgozunk, vagy 4 késessel.

000000000

Laslie képei remekek, hagyd ki belőle a tüskés felfogást, és a leszúrást rakd az utolsó helyre. Ennyi lenne csak. Azt Te sem vitathatod, ha tényleg fontos a futás, Te sem így csinálnád. Egyébként az esztergálás is ilyan mint a villamos motor, tök mindegy szervo vagy nem szervó, a végén működik és elkészül az a cucc így is meg úgyis .....:)))

KoLa

Azt még hozzátenném hogy cnc esztergán kijönne sokkal kevesebb idő is , sorozatgyártásban!de 2db-nál megírni a kódot 3 szerszámra , bemérni a szerszámokat ... már eltelt a rendelkezésre álló idő !
Az egyedi gyártás nagyon emberfüggő! kinek mi van a szerszámkészletében amit elő tud kapni!úgyhogy Laslie-nek van szerintem igaza mert a tűrésen belül lesz ez a kapugörgő még így is!
Egyébként csúcsesztergán sokszor gyorsabb a műveletenkénti beállás mint az egybefogásból elkészítés, pár db alkatrésznél, főleg ha kapugörgőt gyártunk!

4um5b65d

Nézzük egyszer a Te elgondolásod szerint.
Pontosan hogy is lennének a műveletek ?

4um5b65d

Egyébként miből gondolod, hogy nem futott a görgő 3 századon belül ?
Nem óráztam rá, de ránéztem a futásra.
5 századot már nagyon nagyon jól lehet érzékelni szemmel.

Bele sem merek gondolni, ha valaki 1mm ütéssel készítene el egy ilyen alkatrészt, hogy akkor mi történne.
Hát semmi. Gurulna a kapu.

KoLa

A tüskés felfogás az átmérő és anyagfüggő erősen!az nem biztos hogy előtudjuk kapni , és még akkor ott van az átállás a furatolásra csapágyméret seeger gyűrű beszúrása...

KoLa

Figyelj LEZ! ha úgy látod hogy üt 5 századot! vedd fel a fordulatott 1500-ra és már jó is[#nevetes1]

000000000

Figyelj már ide picit!:) Pusztán felvetettem 3 dolgot (gyártási idő, futáspontosság, anyagtakarékosság), amikben továbbra sem győztél meg.  
Mellesleg lenne egy keresztkérdésem:
Ha nincs a polcon egy éppen 15-ös tüske, akkor annak legyártási idejével, mi van?
De hagyjuk ezt az egészet, aki akarta, már régen azt is megérthette, amiket én kotyogtam itt bele az egészbe. A műszaki Fórum pedig arra való, hogy sok nézőpont alapján Mindenki a végén úgy csinálja, ami legjobbnak, legoptimálisabbnak tart.

4um5b65d

Szériában még én is jócskán fognék rajta.
Megkockáztatom a 6 perc/db környékét.
Ott már nem lenne csigafúró, hanem telibe menne a 22-es és a 32-es csapágyméret egyszerre, párban szembefordítva....
Tüskére is felfűznék vagy 5db-ot. Talán 10-et is...

KoLa

OK értem! de még egy nézőpont, ha nincs ilyen tüske kéznél, még akkor is van 2-3 megoldás!ami rögtön rendelkezésre áll!

4um5b65d

Ha nincs 15-ös tüske akkor csinálok egyet vagy más technológiát választok.
Általában inkább csinálni szoktam egyet.
Ez is teljesen más munkához készült, aztán most milyen jól jött.
Így nem is lehet hozzáállni a dolgokhoz.
Ennyi erővel azt is lehetne kérdezni, hogy mit csináltam volna ha nincs anyagom vagy nincs esztergakésem ??
Azért vagyok drehás, hogy meglegyenek a dolgaim.
Teszek is érte nem keveset...

A másik pedig az, hogy amiket fényképezek azok nem szentírások.
Qrva sok módon meg lehet csinálni ezt vagy azt.
Ahogy Kolala írta, a meglevő szerszámokból kell kihozni a legjobbnak gondoltat.

4um5b65d

Lala, már érdemes volt ma felkelnem, ember mindig tanul valamit.
[#wave]

KoLa

[#eljen][#nevetes1]Nekem meg érdemes lesz lefeküdni mostmár, mert már túl sokat esztergáltunk!:)

KoLa

Ha a hátsó csapágy ment tönkre akkor ott valami bibi van a beállításban , valahogyan tengelyirányú terhelést kaphatott! amit a kúpgörgős helyett kellett elviselnie!Előbb ezt kell kiderítreni hogy mi okozta!

4um5b65d

Össze van húzva a kúpgörgős a radiálissal. :(