Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

KoLa

Akkor kéne egy fröccsdugattyú![#eljen]EMC2[#eplus2]

Robika37

...az öreg elővette szűtyőjét szépen csengő aranypénzzel jutalmazva  nagy hálálkodás közepette a drehást.....fertályóra múlva megjelent a megye leg.hü.lyébb embere és máris el volt ba..szva szegény drehás napja [#integet2]

Köszönjük a képes tanmesét !! Üdv:Robika

KoLa

Laci! egyébként mire lenne jó ez a menet ? [#eljen]
Értem én !!! ez egy igazibb! cnc eszterga vezérlő!!! ( mint a Mach3Turn )Meg kell mutatni hogy mit tud [#taps][#taps][#taps][#wave] és Te már ezt használod! De hát eddig is utánad mentem![#worship]
Annak idején azt hittem a Mach3 sem tesz egy lépést sem G95, G32 , G76 sorok után, de tévedtem !

000000000

Szép ez a mese, csak éppen azt nem értem, miért nem egy felfogásban készült el a csapágy fészek és a külső V alakű beszúrás, ugyanis akkor tuti szaladna is, így meg bázisváltási hiba keletkezett. De mesének elmegy is....:)))

Robika37

Talán nem akart egy megfogásnyi anyagot eldobni, gondolom a tolókapu görgőnél ennyi kompromisszum megengedett.

KoLa

3m9kaxws5

Sziasztok! Laslie mester tettszett a tanmese. Továbbá szeretném kérdezni hasító kúp tengelynek  
jó lenne e munkahenger szára? Az enyémet letekerte a 4 kilowattos motor. Na meg egy fatuskó.

3m9kaxws5

Kola a kúp amit átköszörültél nagyon bírja kb 30méter fa hasogatás után is jó.

KoLa

Lez!nagyon tetszik a képriportod [#eljen]Ezek a fotók csodálatosak ! bárcsak én is tudnék így fotózni!!!
Az ilyen görgőket érdemes acélból csinálni mert ha jön a fagy a jég könnyen törik a műanyag!
A múlkorában az egyik munkatársamnak mutattam ezt a csapágy szélesség ütköztetést , mert elkezdte kicsavargatni a méretet a kéziszánon...nem ismerte![#nemtudom]

KoLa

Hát ha 30 méter után is jó akkor még bármi bekövetkezhet! használj inkább kétbekezdésű menetű kúpot, annak nem törik ki a hegye és minden fordulatra két menet él dolgozik![#wave]

3m9kaxws5

Még visszatérünk rá.

vjanos

Nagyon klassz mese, köszi.
Nekem új volt az ütközős-csapágyas módszer, pedig már vagy két hete van esztergám :D

Viszont mennyire rentábilis ilyen görgőt gyártani, amikor kb 1300 ft egy ekkora galvanizált acélgörgő?  
Vagy van valami "hátsó szándék" mint pl halkabb az erdei poliamid a sinen?

s7manbs8

Lehet van neki egy egész forgató csoportja, csak titkolja, mindenhez nem érthet az ember vagy mégis ? :)

4um5b65d

"csak éppen azt nem értem, miért...."

Ezt a kérdést azért nem vártam tőled....

1 - Robika elmondta. Anyagtakarékosság = olcsóbb alkatrész
2 - Gyorsabb gyártás = olcsóbb alkatrész

Eddig voltak az anyagi okok, most jön a technológia és anyagszerkezet:

Műanyag specifikus kérdések:

- Tudod e mi történik akkor amikor egy előre elkészített profilbeszúrás után a megmaradó 1,5mm kis "élekre" fogsz rá tokmánypofával ?
- Tudod e mi történik az anyagoddal, ha hagysz egy megfelelő méretű fogási(bázis) felületet, majd készre esztergálod a művet és a végén leszúrod vagy leoldalazod a felesleges anyagmennyiséget ?
- Tudod e mi történik a profillal beszúráskor, ha az egyik homlokoldalon még a tömör anyagod van , a másik oldalon pedig oxigén ?

De majd rákérdezek a tulajdonosnál, hogy állba verte e a kapuvas , mikor a kerék hullámzó 2-3 század mm-es ütése fel le emelgette az egész kaput. :)

PSoft