Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

Robika37

Kedves Tibor !

A legtöbb ismerősöm aki valamit is konyított a drehás mesterséghez kellőképpen laza csóka...
Abban egyetértek veled, hogy összetettebb dolgoknál egyszerűbb és logikusabb néha elméleti síkon számításokkal megközelíteni a feladat megoldását.
DE itt és most egy bemutatott és fotokkal ilusztrált forgácsolási feladat megoldását láttuk mindnyájunk okulására.
Annak aki jobban tudja azért, hogy  hogyan ne csinálja.
Annak aki még ilyent nem látott azért .hogy lásssa van élet a CNC túl is..
Kérlek ha tudsz jobb megoldást tedd közzé, ha nem akkor meg maradj a topic-odban , hogy ne kelljen ennyi marhaságot olvasnom.

Köszönettel: Robika

UI: HA valamelyik modi is olvassa kérem tegyenen egy kis rendet kedvenc topicomban

000000000

Te miről beszélsz barátom? Talán tedd hozzá: szerintem megfogta, aztán majd meglátjuk, hogy az 1*1 nálatok az miért 5, és erre miért vagytok még büszkék is?!:)

Teaway

Pláne, ha az előtolást is leállítja.

Robika37

Pedig ez nem egy új találmány, anno suliban is ezt tanították nagy emelkedéshez kompromisszumos lehető legjobb/egyszerűbb megoldáskén.
Volt még valami idióta homloklap eltolásos is , de szerintem nincs ember aki azt megköszörüli főleg rádiuszos élkiképzésnél ....
Robika

4um5b65d

Ez egy komplett hülye....
És most nem mondom, hogy kire értettem, hogy ne legyen sértő...

e7c897sd8

Tibor! Gyakorlati megoldást kértem Tőled!  
Kérdés: tudsz ideális esztergakés profilt, ami minden átmérőn ugyanúgy dolgozik?? Ja és hozzáteszem meg is köszörülöd azt a kést?

Módosítom: elméletben lehet, hogy igazad van...

000000000

A te mostani szövegedre csak annyit mondanék:
mi a manó, tényleg?:)
KoLa véleményére várok még, ő is úgy tudja-e, rosszjuk le a főél és a központi tokmány sík kapcsolatát  esztergálásnál, nem fontos az cseppet sem forgácsolási szempontból.

4um5b65d

Így van, egy lapos vagy trapéz menetnél még csak megcsinálja az ember, de rádiusznál már jó nagy szívás.

e7c897sd8

Elfelejtettem:

"Talán tedd hozzá: szerintem megfogta, "

Mivel a nic nevem kozmaj a becsületes meg Kozma János, ezért a kozmaj névvel tett hozzászólásaimat a magam nevében, tehát "szerintem" írtam.

Baráti üdvözlettel!

4um5b65d

Ja szóval akkor nincs is saját véleményed ?
Akkor sipirc mosogatni...[#mf3]

e7c897sd8

Persze, hogy FONTOS!!! De Tibor! A gyakorlati élet csupa kompromisszum ! Laslie megoldása pedig gyakorlatban megvalósítva. Mi ezzel a gondod?

Rabb Ferenc

Fejezzétek már abba! Elkezdődött a focimeccs, és a monitorom szembe áll a TV-vel. Állandóan forognom kell, nehogy lemaradjak valamelyik fontos eseményről. [#violent]

000000000

Mit gondolsz, ha nem tudom a jó megoldást, akkor az egészet miért vetettem fel? Itt egy óriási tévhit van velem kapcsolatban, azt hiszitek én elméleti ember vagyok, sajnos fordítva van, csak annyira érdekel az elmélet, ameddig annak bizonyítottan a gyakorlati hasznát élvezem, és tudom. És a sorrend egyirányú: a jó és helyes elmélet határozza meg a gyakorlatot, így pl. elméletileg sületénségekkel a gyakorlatban nem görcsölök, mert nem fog működni úgysem normálisan.
Ja és mellesleg 15 éves koromban esztergáltam először, és ameddig nem tudtunk fúrót élezni, eszterga közelébe sem mehettünk. Na ennek élvezem azóta is a hasznát, én sajnos egy forrasztópákás, reszelős mérnök vagyok, nem elméleti fizikus. Bizonyos szempontból olyan vagyok, mint Svejk, ha nincs meg a napi X forrasztó páka használat, fúrás-faragás, nem érzem jól magam a diff. egyenletek megoldása közben.

HJózsi

[#nevetes1]Izgi mind a kettő! [#wave]

000000000

Tiszteletem az uraknak!Én is csak olvaso vagyok.szeretem ezt a topicot.Látom itt már mindenki irt mindent!Laslie már több képpel is bizonyitotta miért igy csinálta.Én annyit mondanék hogy azzal hogy vmit számolunk, rajzolunk azzal a munka nem készül el.egy igazi esztergályos szerintem a köszörü melett mutatja meg mit is tud.A duma az csak duma marad.Kiváncsi vagyok már én is hogy mit hoz elő a kedves fórumtárs.És hogy mikor oda kell állni a köszörű mellé akkor megtudná-e mutatni a nagy elméletet.(zárojelben hozzá teszem hogy a munka gondolom nem a NASA-nak készült) :)