Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

MoparMan

gorbi

B....a meg ez a csávó az élő fába is beleköt....

000000000

Tibor:

Tisztelettel, de nem értelek. Feltételezem hogy igazad van, vagy legalábbis elméletben igazad van, de akkor is.  
Miért jó az, hogy ezzel az arogáns stílussal kinevetteted magad?  
Nem, Laslie nem megsértődve van, hanem nevet rajtad ebben 99%ig biztos vagyok.  
Nem kétlem, hogy szakértője vagy a szakmádnak, sőt, lehetsz akár a legjobb is. De ettől még sokkal jobb ember lennél, ha nem oltogatnád a többieket, hanem segítenél ha segíteni akarsz, ha nem, akkor meg inkább nem szólnál.
Én ritkán írok ide, mert nem értek ezekhez a dolgokhoz, inkább csak érdeklődök irántuk. Ennek ellenére Téged, Laslie-t meg még pár keményvonalast "ismerlek" A hozzászólásaitok alapján.
Mindenki szimpatikus, segítőkész.  
Te meg vagy  a kötekedős... annak ellenére, hogy nyilvánvalóan érted a szakmát, valszeg sokkal jobban, mit itt a nagytöbbség.
Ha mondjuk az első hozzászólásodban nem belerúgsz az esztergályosba, hanem egyszerűen leírod hogy mit nem találsz jónak  a megoldásában, akkor talán nem kéne 1 oldalon kerszetül a kötekedést olvasni, hanem mindenki okulna.ez nekd miért nem jó így? Így megint a kötekedés megy... egy szakmai fórumon.. Nem voltál valaha politikus? Azok ilyenek...
Komolyan.. engem nem érdekelnek a forgácsolási szögek, az érdekel, hogy miért jó neked ez a stílus. Mennyit nyertél már vele az életben? vagy milyen egyéb hasznát látod?
Nem gondolom, hogy fentiektől változtatnál, hisz nyilván meg vagy győződve róla, hogy ez így jólvan, csak godoltam egyszer már megkérdezem, hátha elárulod hogy menyi a haszna szerinted.

svejk

http://pszichologia.com/cikkek/tudomany/a-parttalan-vitatkozas-7-jellemzoje.html" TARGET=_fnew>Sajnos mi is ilyenek vagyunk itt a fórumon.
Azt hiszem mindenki talál a 7 pont közül magára jellemzőt :(

Teaway

Az íves fővágóél tengelyközépvonal feletti részét előre kéne "billenteni" (ahogy "fogy" a munkadarab átmérője, annál inkább előre), az alatta levőt meg hátra. Vagy vmi ilyesmi.

4um5b65d

Leírom az egész napos vita rövid kivonatát. A többi törölhető. :)

Laslie - Ehun e, így kell csinálni...
T45 - Hóhó, nem úgy van az !
Valaki - Oszt mondd má meg hogy ...
Laslie - Tényleg akkó meg hogy ?
T45 - Hóhó, nem úgy van az!
Laslie - Mondd má, hogy kő csinálni ?
T45 - Hóhó, nem úgy van az!
Valaki - Kussolj vagy dugulj el !
Valaki - Nekem nyolc
T45 - Szívhez szóló gondolatok és "hohó, nem úgy van az"
Valaki - Hát ez még nővel sem volt ... :)
Laslie - Apolló 13 legénység szervezés....
Valaki - T45 kötőanyagba (cement) ágyazása.
Valaki - T45, hogy lehetsz ekkora [#kocsog] ?
T45 -  
T45 -
T45 -
T45 -

4um5b65d

Ezt a hozzászólásodat gyorsan kérjed moderálásra.... [#nevetes1]

Na, neked elmondom, hogy miért van ez jó ahogy van.
Vonatkoztassunk el attól, hogy döntött a homloklap.
Vegyünk egy egyszerű formájú leszúró kést alapul.
A leszúró kés homloklapját tekintsük egy vízszintes felületnek.
Ezzel a leszúró késsel a gép kereszt írányában dolgozunk.
Fogjuk meg a leszúró kést és a hossztengelye körül forgassuk el 90 fokban balra.  
Vagyis a homloklap így már függőleges lesz.
Ergo, elfektettük a kést.
Ezzel a beállítással hosszirányban tudunk dolgozni , egyfajta véső mozdulatokkal és álló tokmány mellett.
Magyarul vésünk a késsel.
Na most ha nem fektetjük az oldalára a leszúró kést csak 45 fokban megdöntjük akkor sem kereszt irányban nem tudunk vele dolgozni forgó tokmány esetén, sem hossz irányban nem tudunk vele dolgozni álló tokmány esetén.
Ha viszont mozgunk hossz irányban és forgatjuk is a tokmányt abban az esetben azonnal forgácsolni fog a késünk.
Nem kell foglalkozni az eredetileg rádiuszos kés két szélével, mert hogy nincs csúcsmagasságban, hisz az oldalra döntött leszúró késnek sincs csúcsmagasságban minden egyes vágóél pontja. Ez teljesen lényegtelen dolog, mert van a menetvágás során egy véső mozgásunk is, nem csak forgó.

000000000

Érdekes, hogy Tibor45 még mindig nem állt elő semmivel, csak azt tudja mondani, hogy nem jó[#falbav][#falbav][#boxer][#boxer][#violent][#violent]

9pk59nuy

Ha jól látom, akkor ezen a gépen Z- Ütköző is van???

Hogy a Promán meg ménem nincsen? Tisztára irigyellek!

Teaway

Nem tetszik? :D
Más még ennyit se írt! :P

4um5b65d

Még keresi a megoldást.
Persze van is ilyen ami vízszintes homloklapra épül, csak hát közel sem annyira stabil megoldás, meg a rádiuszos él miatt nagyon nehéz is elkészíteni, meg hát nem is árulom el, hogy mi az...
[#nyes]

4um5b65d

Jóóó van naaaa, tekintsük a dolgot humoros esti show műsornak... Annak meg jó volt... :)

e7c897sd8

Sajnos Tibor túl sokat tanult... :-)
Elméletben igaza van, de Laslie a gyakorlati megoldásokkal megfogta....
Vagy Tibor hogy csinálnád, ha egyszerű esztergán öreg esztergályosként meg kellene csinálnod gyári profilkések és számítógép nélkül??  

Tényleg érdekel és nem piszkálásként írtam! Rengeteg nagyszerű ötletet láttam már itt tőletek! Vbodi, motoros, Laslie....

Evodiron

Baszus, ha előbb észrevettem volna, hogy van rövidített változata is a történteknek, megspóroltam volna 10 percet. :D
Én csak arra vagyok kíváncsi, hogy valaha kapunk-e Tibor45-től választ a jobb késkialakításra, az, hogy az mi lesz nem különössebben érdekel. [#crazya]

4um5b65d

Sajnos még elméletben sincs igaza !
Lásd a gyári ajánlást : #10861

A bal oldali: "korrekt"
A jobb oldali: "inkorrekt"