Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Napelem, napkollektor és szélgenerátor. Technika és készítés

Indította rty42, 2025 szeptember 20, 12:58

Előző téma - Következő téma

keri

keri

Nem feltétlenül.
Gondold el ha túltereléskor akárhol sok fogyaszt kapcsolódik be, akkor nem lesz túltermelés.
Lokálisan meg nem mindenhol alulméretezett a trafó.

keri

Ez amúgy jól hangzik és magamnak meg fogom csinálni, de nagyiparilag használt akkuval nem biztos hogy így érdemes szórakozni. Ha már nem használható az akku, bedarálják a nyersanyagért és gyártanak belőle új akkut. A régi akkukban ráadásul sokkal több "felesleges" anyag van, így az újabb akkukkal nagyobb kapacitás kihozható ugyan abból az anyagmennyiségből.

De persze ezt majd a piac eldönti hogy melyik megoldás a jobb. Egyenlőre nem akarnak megdögleni tömegével az akkuk.

keri

Nem. Csak lecsökken a kapacitása, teljesítménye, és autóban már lehet hogy nem célszerű használni, de energia tárolóban sok ideig üzemelhet még, ahol ez nem számít.

keri

Gyakorlatilag így van. [#vigyor]
Én így vettem pár kWh bontott autó akkucellát.

keri

keri

SImán átvettek tőlem mindent. Fáradt olajat elektronikai hulladékot, mindent, ingyen. Elvileg lakcímkártya kell, de nem kértek azt sem.
Annyit kértek hogy ne legyen szétverve a rézért (mert az nekik is kell :)

Konténer persze pénzbe kerül, de én spur vagyok és elvittem saját kocsimmal.

keri

Ahol a diesel BMW gyulladt ki? De így terjednek a rémhírek, biztos a villanyautó volt, hogyne, égessük meg boszorkány [#falbav]

PSoft

IdézHa már nem használható az akku, bedarálják a nyersanyagért és gyártanak belőle új akkut.

Te el is hiszed amit írsz? [#vigyor]

keri

Persze, a COVID oltással beadott csipp miatt kénytelen vagyok [#hehe]

PSoft

Ez a beszéd! [#eljen]
Leszel..."hárommagos" is? [#nyes][#nyes][#nyes]

PSoft

Oppszzz!...tiltott téma!
Így hát...pá keri, pá...jómagam! [#vigyor]

Motoros

Még ha benzinest írsz, az lehet, de dízel kigyullad[#csodalk] A cikkben Tesla van, van dizel Tesla is.[#nyes]
Ha pedig rémhír akkor mellékeld a forrást, cáfolatot légy szíves.

PSoft