Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Napelem, napkollektor és szélgenerátor. Technika és készítés

Indította rty42, 2025 szeptember 20, 12:58

Előző téma - Következő téma

keri

MoparMan

tehát akkor mondhatjuk, hogy te sem vagy igazán zöld, csak a saját érdekeidet nézed [#vigyor]
mindent összevetve az egyéneknek legtöbb esetben jó lehet. még/egyelőre. a gyártóknak jó, mert profit van belőle. és mindezt kurvazöldbe csomagolva próbálják meg ránk sózni. pedig 40 IQ felett teljesen világos, hogy egyáltalán nem az [#vigyor]

000000000

A probléma az nem hogy elektromos autót nem találtam... [#nyes] A másik autónk az elektromos...[#kacsint]

keri

Zöld az, de nem kurvára, mert minden emberi tevékenység környezet károsítással jár, csak nem mindegy mennyivel.
És igen, szeretem a kényelmes életet amit a technológia ad, máskülönben jurtában élnék és kecskét tartanék, valamint nem lenne interneten, hogy boldogítsalak [#vigyor]

vjanos

Több helyen is olvastam ezt a NiMH - 6 cella állítást.
Kialakításra is hat résznek tűnik.

Kicsit kisebb mint egy golyófogó :)

PSoft

Ok!

Mivel sem ilyen autóm, se a belőle bontott aksijaim nem voltak...hiszek Nektek. :)

mex

keri

Jánossal privátban már társalogtunk erről.

NiMH akku ez.
A töltést nem tudom, hogy működne e így ahogy elképzelte.
Ha állíthatók a feszültségek akkor működhet, de az is lehet hogy az ólom akkura kitalált töltő megzavarodik a lúgos akkutól, mert széles tartományban csapong a feszültsége, töltéstől függetlenül.
Éppen ezért töltéskor, figyelik a feszültséget, és ha a töltés ellenére elkezd csökkenni, az jelzi hogy teli van az akku. Ezek mellett áram, feszültség és idő korlátot is használnak a töltők.

Belegondolva, most jut eszembe, keresztapám Trabantjában lúgos akku volt az ólmos helyén. A töltőn módosított picit, de működött. Olyan teljesítménye volt az akkunak, hogy a benzinkút előtt kifogyva, önindítóval még bement vele [#vigyor]
Aztán amikor eladta, az új tulajdonos első dolga volt kidobni, mert "alacsony volt a feszültsége" és azt hitte rossz, pedig ezek kb. örök életűek.

PSoft

Szalai György

Ha a jelenlegi trendet folytatja a világ, akkor kénytelen tárolni a napenergiát, és globális rendszert kialakítani.
A népesség növekszik és esze ágában sincs csökkenteni az energiafelhasználás mennyiségét.
Az ipar sem szeretné csökkenteni a rövid életű hulladéktermelést.

Motoros

Valóban. Csak egy apróság a sötétzöldek  működésére:
Szomszédom pár darab napelemeket szereltetett a délkeleti tájolású tetejére.... a szagemberek azt mondták jó lesz az mert még borús időben is nyomni fogja az áramot, és lenullázza a villanyszámláját az a 8 napelem.
Majd egy  évbe tellett neki, hogy rájöjjön, hogy ez bizony ráfizetéses lesz.
Reklamált a szerelő cégnél...azok kijöttek és megállapították, hogy az én tujafám beárnyékol.
Megfigyeltem, hogy nyári időszakban a tuja (ez egy magasnövésű tuja) napkeltétől kb 7 óráig  két napelemsarokra árnyékot vet valóban.
Mondtam neki, hogy ez kb éves szinten okozhat 10 forint kárt, de én adok neki 20 forintot és felejtsük el egymást.
Természetesen kötötte az ebet a karóhoz, hogy a szakemberek....
És Ő mármint a szomszéd saját költségén levágatja a tuja tetejét. Belementem mert annyit nem ér nekem ez az egész.
Nemsoká az egész tuja kiszáradt az elszáradt csonkokat én vágtam ki.
Nem tudom, hogy az energiatermelése rentábilis e azóta, de nem is érdekel. A szomszéd egyébként nem tehet semmiről Ő nem szakember, bepalizták.

Rabb Ferenc

IdézHa a jelenlegi trendet folytatja a világ, akkor kénytelen tárolni a napenergiát

Na, az még arrébb van...

Szalai György

Kénytelenek lesznek rájönni, hogy nem úgy lesz az a megtérülés, ahogy kiszámolták.
Napsütéskor mind szeretne visszatermelni a hálózatba, hogy gyűjtse a kilowattokat télire.
Ez csak úgy sikerül, ha az inverter feszültsége kissé magasabb a hálózati feszültségtől.
A szomszéd is visszatöltene, ő is ráemel egy kicsit. Végül mind letiltanak, mert már nem emelhetik tovább a feszültséget.
Megy a hercehurca, labdadobálás, a kivitelező mutogat az áramszolgáltatóra, az meg regisztrálja, hogy szabványosan szolgáltat. [#nemtudom]