Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Napelem, napkollektor és szélgenerátor. Technika és készítés

Indította rty42, 2025 szeptember 20, 12:58

Előző téma - Következő téma

fisrcxuk3

Nekem  a forgó  nem jött be , kipróbáltam  víszintesen függőlegesen, hidegen -melegen, a kicentrifugált  mocsok elszűkítette a lángcsövet, max 1 óra volt. Még a használt étolaj is tartalmaz éghetetlen  anyagot.
Amire  kitalálták a sirokkot, arra meg tök jó.Minden  nap  fűtöm  vele a műhelyt .

fisrcxuk3

Ezen, ezeken a rendszerűeken sosem fogd az ideális keverési arányt belőni. nyilván a tajgán nem érdekes a füst.
De nálunk  igenis számít , tehát marad az állítható keverési arányú.Igaz , neki állítható a luft is , olaj is neki, de van egy harmadik  dolog  ami fontossabb ; az olaj höfok!
Marad a nyomás porlasztásos , ami macera, vagy a légporlasztás!

jani300

A levegőporlasztásos fajtát egy volt kollégám forgalmazta rendszerben is , tőle láttam először , komplett több rekeszes
 ülepítővel a gyári égő összes tartozékával .
A volt munkahelyemen pakurával is fűtöttek régen ,de az már nem volt meg mire én odakerültem .
Alternatív égők voltak olaj gáz üzemre .
Egy másik kórházban még megvoltak az olajégő előmelegített fúvókái , az égőben ,de az már csak gázzal üzemelt .
Láttam a fúvóka és nagynyomású szivattyú közti elemelegítőt amit nem tudtak leutánozni ,mert elolvasztotta az beöntött alu a rézcsövet . Jóval később rájöttem hogy spiáterrel lehetett az kiöntve , kisebb hőfokon , és egyébként is alunak túl nehéz volt , elsőre ólomnak gondoltam .
Volt gázmotor , olajcsere , de a végén már nagyon kellett papírozni a fáradt olajat .
Ez a ruszki dolog inkább a kíváncsiságomat keltette fel , de lehet megpróbálom , egy fél nap munka szerintem egy kisebb fej ,annyit rááldozok .

jani300

Nyomás porlasztással ,a szivattyú után fűtve tökéletes az égés azt próbáltam . Levegő porlasztású fúvókát is rendelem ,de a levegő miatt azt kihagytam .
Az olaj előmelegítése itt is megoldható , egy próbát teszek vele .
Ha füstöl akkor sem nagy munkát buktam ,éppen evvel ez égőfejjel .

fisrcxuk3

A macerát a pici fuvóka eldugulására írtam.
Próbáld ki a levegőst egy  kb 150 w-os hütő kompresszor,  vagy ekkora teljesítményű grafitlapátos vákum szivattyú( 3 köbm/h) nyomóoldala elég hozzá.

PSoft

Rabb Ferenc

Gondolod, hogy ez a nagyonsötétződeket meghatja? Oldják meg a hülye mérnökök, az a dolguk, azért kapják a fizetésüket!

Csak úgy dicsekvésként: a frekvenciafüggő szelektív lekapcsolás elvi és gyakorlati részét egykori kedvenc előadónk Dr Bendes Tibor és munkatársai dolgozták ki és vezették be a gyakorlatba. Tették mindezt a nagy 1965-ös amerikai áramszünet tanulsága okán, hogy a hasonló teljes rendszer összeomlást elkerüljük. Magyarország akkori rendszerideje kb 20 másodperc volt. Arra sem elég, hogy a díszpancser felfogja a történéseket, érdemi döntést hozzon és felvegye a telefont...

fisrcxuk3

Szia Jani! Nem igazán a fórum témája , ezért  inkább itt , vagy magánban csevegjünk !

Szalai György

A szolgáltatóknak is lépni kell.

Napból, szélből, atomból, mindegy hogy honnan jön a pénz, csak jöjjön. Az egyik befektetés szükségessé teszi a másikat és mind fial.
A körhinta nem áll meg, a nép veszi a villanyt, mint a cukrot.
Hiába a ledes villanykörte és a sok A-s hűtőszekrény megtakarítása, majd kompenzáljuk ezerszeresen légkondival.

fisrcxuk3

jani300

Szia ! Rendben .
Jó pár évvel ezelőtt elég alaposan körbejártam a témát , de bejött helyette az aprítékadagoló ,az kevésbé macerás .
Az orosz videó pedig bökte a csőrömet hogy oldották meg és végre megtaláltam .
Érdekelt ez másokat is , de tényleg egy a szabályok határán mozgó téma , pedig nem környezetszennyező , tökéletes az égés .
Hagyjuk akkor .

keri

[#taps]"mérnök  megoldotta, mert ez a dolga" [#nyes]
És ahogy hallom elég gyorsan megtérült az a fajta hálózatszabályzó akku.