Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Napelem, napkollektor és szélgenerátor. Technika és készítés

Indította rty42, 2025 szeptember 20, 12:58

Előző téma - Következő téma

vjanos

Köszi.
A tartóvázad hogy volt? Fa, vagy zártszelvény?
A "rosszufákon" voltak a panelek, vagy még keresztben be volt rácsozva?

d46hvfrdr

Viszont Volt olyan megoldásom is korábban amikor külön tartószerkezetre raktam fel, ilyenkor nem tetőfedés volt a cél.
Itt 3 hosszanti zártszelvényből készítettem egyszerű tartószerkezetet.
Erről csatoltam is képet de ha érdekel, készítek képet a tetőfedési céllal kivitelezett megoldásról is.

vjanos

jani300

[yt]CUt7s5f1b2M[/yt]
Picit más mint a topik címe , de talán ide illik .Régóta próbálkoztam nehézolaj égetéssel is ,sikerült is kisebb trükkökkel hagyományos olajégővel is , de macerás több okból .
Láttam már régebben a ruszkiknak ezt a fajta "adagolóját" csak pont a lényeget nem mutatták konkrétan .
Na ebben a videóban 7,00 tól látszik , ezt meg is csinálom ,egyszerű .
Pillanatnyilag fűrész porral fűtök ,de elfogy , és kiapadt a forrásom is .

fisrcxuk3

Ezen, ezeken a rendszerűeken sosem fogd az ideális keverési arányt belőni. nyilván a tajgán nem érdekes a füst.
De nálunk  igenis számít , tehát marad az állítható keverési arányú.Igaz , neki állítható a luft is , olaj is neki, de van egy harmadik  dolog  ami fontossabb ; az olaj höfok!
Marad a nyomás porlasztásos , ami macera, vagy a légporlasztás!

jani300

Nyomás porlasztással ,a szivattyú után fűtve tökéletes az égés azt próbáltam . Levegő porlasztású fúvókát is rendelem ,de a levegő miatt azt kihagytam .
Az olaj előmelegítése itt is megoldható , egy próbát teszek vele .
Ha füstöl akkor sem nagy munkát buktam ,éppen evvel ez égőfejjel .

fisrcxuk3

A macerát a pici fuvóka eldugulására írtam.
Próbáld ki a levegőst egy  kb 150 w-os hütő kompresszor,  vagy ekkora teljesítményű grafitlapátos vákum szivattyú( 3 köbm/h) nyomóoldala elég hozzá.

fisrcxuk3

Szia Jani! Nem igazán a fórum témája , ezért  inkább itt , vagy magánban csevegjünk !

d46hvfrdr

Viszont Volt olyan megoldásom is korábban amikor külön tartószerkezetre raktam fel, ilyenkor nem tetőfedés volt a cél.
Itt 3 hosszanti zártszelvényből készítettem egyszerű tartószerkezetet.
Erről csatoltam is képet de ha érdekel, készítek képet a tetőfedési céllal kivitelezett megoldásról is.

fisrcxuk3

jani300

Szia ! Rendben .
Jó pár évvel ezelőtt elég alaposan körbejártam a témát , de bejött helyette az aprítékadagoló ,az kevésbé macerás .
Az orosz videó pedig bökte a csőrömet hogy oldották meg és végre megtaláltam .
Érdekelt ez másokat is , de tényleg egy a szabályok határán mozgó téma , pedig nem környezetszennyező , tökéletes az égés .
Hagyjuk akkor .

vjanos

Kristály Árpád

Kb. Hat évig dolgoztam a Prométeuszz cégnél mint szervizes!

Sok barkácsolást láttam...
Magam is építettem több égőt, volt olyan, hogy tizenöt évig ment hiba nélkül...
( Egyedi, a maga az égőház lent a pincében és az égés 15-méterrel arrébb egy eozinmázas kandallóban, majdnem zaj nélkül, a levegő 100-as gégecsőben ment a pincéből)

Fáradt olajra láttam sok félét... némelyik igen hangos!!!

Egy biztos!

Fűteni kell az olajat a fúvókánál is!
Normál fúvóka nem jó!!!
Ülepíteni, szűrni fémek ellen is s nem igazán környezetkímélő....

Talán a legjobb megoldás a forgóserleges égő lehet... ráfolyásra, de hőre visszacsapó szelepet feltétlen be kell építeni
Könyv amit a volt főnököm írt: Olajtüzelés c. (Bálint István)

Itt elég sok info van!

Üdv.: Árpád[#worship][#worship][#worship]

jani300

[yt]CUt7s5f1b2M[/yt]
Picit más mint a topik címe , de talán ide illik .Régóta próbálkoztam nehézolaj égetéssel is ,sikerült is kisebb trükkökkel hagyományos olajégővel is , de macerás több okból .
Láttam már régebben a ruszkiknak ezt a fajta "adagolóját" csak pont a lényeget nem mutatták konkrétan .
Na ebben a videóban 7,00 tól látszik , ezt meg is csinálom ,egyszerű .
Pillanatnyilag fűrész porral fűtök ,de elfogy , és kiapadt a forrásom is .