Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Napelem, napkollektor és szélgenerátor. Technika és készítés

Indította rty42, 2025 szeptember 20, 12:58

Előző téma - Következő téma

000000000

De ehhez minek MPPT töltés vezérlő , egyáltalán tudod mire is kell ez ?
Optimális munkapont kereső funkcióval akkor kell töltés vezérlő ha a bejövő feszültség és áram folyamatosan változik, de egy generátornál ez ÁLLANDÓ!  

nyiszi

Igazad van, de ezt a töltésvezérlőt akarom a napelemekhez is használni.

nyiszi

És azért gondoltam erre mert a generátor feszültsége se stabil.Nagyon terhelés függő.60-90V.

000000000

Ahhoz meg vegyél 2darab 24voltosat és bontsad 2 szigetre a napelemeket és úgy töltsed az aksikat 24 voltra bontva .  
Lehet hogy nem lesz olcsóbb , de a siker garantált [#awink]

000000000

Szerezz egy böszme kapcsolóüzemű tápot ami működik 110 voltról is és a kimenete 56 volt és azzal töltsed!
Ami kimondottan 110 voltra készült az elmegy 60 volt DC-vel  is.  

nyiszi

Szerintem macerás mivel a is szünetmentes 48V-os.
APC3000VA.

nyiszi

Lehet, hogy az se lenne olcsóbb mintha vennék egy gyári 48V 50A-es MPPT vezérlőt.  

nyiszi

000000000

Attól hogy két teljesen elszigetelt 24 voltos rendszer tölti a soros akkukat 24 voltos pakkonként miért is lenne macerás?
Mert össze van kötve középen és úgy tölti az akkukat?

nyiszi

Akkor se értem hogyan gondolod.A generátorból is 60-90V jön ki. Oda is sorba kössem a két 24V-os szabályzót?

000000000

nyiszi

De én egy szabályzót akarok használni a két feladatra.

000000000

De mivel ez egy generátor és a fordulatszám függvényében a feszültség is változik, nem lenne egyszerűbb a fordulatszámmal variálni ?
Ahogy csökken a feszültség úgy húzza neki a gázt egy regulátor.
A töltés meg mehet rá úgy ahogy van a egyenirányítón keresztül.  

nyiszi

Nem jó mert 1000 fordulaton terheletlenül 90V, terhelve 60V.

nyiszi

A kisebb fordulat meg nem tetszik a motornak  terhelve.