Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Marószerszámok és karbantartásuk

Indította gaben, 2024 április 09, 15:59

Előző téma - Következő téma

ukcge40u

ukcge40u

Sűrűbbek a pontos kifejezés.
Amit én használok ilyen fejet, abból ötlapkás verzió zörög nálam. Jobb, mint a négy. :)
42-es átmérő.

000000000

Nem értem, a kontúrméretek adottak.

ukcge40u

Milyen széles a nút?
Milyen átmérőjű a szerszám?

000000000

Üdv. Nem erős ez egy picit ? Legalábbis a MoparMan által #344-nél linkel adatokhoz képest ? A főnök meg nyugodtan zavarogjon, de ha az anyag nem enged többet, akkor vért is pisilhet. Ki a Marós te vagy ő ? :-)

000000000

Már említettem, de: 300x80-as zseb, 20 mély egyik oldala nyitott. A szerszám iscar d=40, lapka APKT.

4um5b65d

Ilyen a lapka

http://kephost.com/images/49lapka.jpg" border=0>

000000000

Erősnek erős, de szeretnénk nem elveszíteni a munkát.

000000000

Ja értem. Hozzátok le a csillagokat az égről...
Hááát, próbálkozni lehet ha valaki állja a cechet. Azért én az adatlapot az orra alá dugnám. Liptai túróból sokkal olcsóbb lenne... ;-)

000000000

Látom ezen is van egy pár tizedes negatív szakasz, akkor ez is jó lehet szívós anygokhoz.

000000000

ukcge40u

Megpróbálom leírni, mire gondolok.
Ugyebár a nút 80-as.
A maróm először bemegy szerszámkorrekció nélkül a nút közepén.
Utána a maradék 2x20mm-t oldalanként már megírom neki sugárkorrekcióval.
Nem tételezem fel, hogy a 20mm-ert egyben akarjátok kivenni ilyen anyagban, mert marós ilyet nem csinál. Sok anyag ez, ha nem alu...

4um5b65d

Nem-nem, nincs rajra negatív, maximum pár század lehet csak. De nézd meg a jobb oldali képet, kb ennyire be van döntve a lapka és ennyire éles, még is a korrózió állót (hosszú távon) mint a vajat, úgy viszi. Szinte nem is melegszik fel az anyag, pedig hűtés nélkül csináltam.

000000000

Ez nem kukoricamaró. 3 mm a fogásmélység.

ukcge40u

Neked ki mondta, hogy a negatív jó a szívós anyagokhoz? Csak úgy érdekelne, nem bunyózni akarok... :)