Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Marószerszámok és karbantartásuk

Indította gaben, 2024 április 09, 15:59

Előző téma - Következő téma

ukcge40u

Mindjárt megkeresem a WNT oldalán a cuccot, ami nekünk bevált ilyenekhez.
Onnan meg lehet kombinálni tovább.

4um5b65d

Szerintem is jó lesz az a 328-as, csak a lapka formája és elhelyezése a fejben az lehet a kulcsa a dolognak. Az előző írásomban is IC 328-ról beszéltem.

000000000

Az anyagösszetételről már kaptam egy linket, valahol hátrébb megtalálod. Zsebmarásra nem szoktunk 45 fokos fejet használni, de lehet kipróbáljuk.

4um5b65d

000000000

Használtunk WNT-t, de nekünk nem vált be. A precíziós satujuk viszont nagyon jó.

ukcge40u

Már találtam egyet.
A WNT-nél ez SDHT M31 néven van, legalábbis hirtelenez hasonlít rá a legjobban.
Ezt én 63-as 45 fokos fejbe használom 1.4301 anyagokhoz.
A fogásom 1-1.5 mm, a fordulat nagyoláskor nálam 600, a tolás 500. Ez egy nyolclapkás fej.
Simításkor 700, tolás 300.  
Hűtés nélkül.

4um5b65d

Válasz gomb...kolléga....[#mf2][#mf2][#mf2][#mf2][#nyes]

MoparMan

akkor próbálgassa a főnök...
ha nem lehet akkor nem lehet...

ukcge40u

Úgy előnagyolni vele, hogy a fogásonkénti plusz anyagmennyiséget is figyelembe vesszük, csak úgy megy, hogy kontúrba megyünk vele, és max 1mm-es fogásokkal.
Ez alatt azt értem, hogy a maró visszafelé már nem viszi az előző "oda" oldalt.
De mindjárt keresek IC328 formátumot is.

ukcge40u

Ezt csak a levegőbe lőttem, direkt, mint információt... [#mf1]

000000000

Az előző "oda" oldallal nincs gond, mert a zseb egyik oldalán nyitott.

ukcge40u

XDKT F40 ami IC328 formátumú.
A negyvenes fejbe még jó is lehet, kicsi fordulat, és relatív nagy tolás.
Kipüffenti hamar... :)

000000000

Vc: 100m/min, fz:0,2 lapkaszám: 4

000000000

ukcge40u

Arra gondoltam, hogy a kontúrt nagyobbra írom, mint a szerszám, annyira, hogy az egyenes->körív->egyenes viszonylatban a második egyenesben már ne vigyen a másik oldala a szerszámnak. És szigorúan rámarással, G41-el értendő. :)