Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Marószerszámok és karbantartásuk

Indította gaben, 2024 április 09, 15:59

Előző téma - Következő téma

ukcge40u

Én csak zsigermarós vagyok, A nagybetűket meghagyom másnak... :)

4um5b65d

És milyen lapkával csináljátok ? Nullás homlokszögűvel ?

ukcge40u

Egyébként szeretnék elnézést kérni.
Azt hittem, te a Kornél barátom vagy. Ő tudná, ezért talán nem kérdezné, de kitelik tőle. :)
A manus szeret csipkelődni kicsinyég... :)

000000000

ukcge40u

Tényleg, most már mindent konkrétan tudnunk kéne a szerszámról is. Lapka típusa, egyebek...

ukcge40u

A pozitívval nem fog menni.
Negatív, éles kell. Világosszürke, és nem polírozott (az aluhoz van).
És ajánlott a legalább 5 lapka a 40-es fejben.

000000000

A megrendelőnél iscar IC328-as lapkával marják. Mi kipróbáltuk, nem vált be.

ukcge40u

Helyesbíteném magam.
APKT 17 EL, vagy EM van nektek?
Az EL jobb, mert mert nagyobb rádiusz miatt kevésbé melegszik el az éle.

MoparMan

ha máshol jó a lapka, akkor nálatok nem jó a marós [#eplus2]

000000000

ukcge40u

Nem akartam én mondani. [#buck][#hehe][#mf1]

ukcge40u

Akkor tessék megkérdezni a megrendelőt, hogy ugyan náluk hogyan sikerül?
Vagy azért adták ki bérmunkába, mert náluk az nem jött be, és fogalmuk sincs?
Vannak verziók... :)

000000000

Köszi MoparMan. :) A megrendelő paramétereit használjuk, de a fönökünk állandóan zargat minket, hogy a nyomott ár miatt gyorsabban kéne gyártani.

4um5b65d

De az ! Alapból a K-s lapkák önvényhez valók. Viszont ez a lapkaanyag még nagyon jó korrózió állóhoz is és egyéb fickósabb anyagokhoz is.
Ha jól értelmezem a kívánt 80x300-as zsebmarást akkor szerintem egy 63-as 45 fokos maróval mindenképp érdemes lenne kinagyolnotok. Van egy fajta marófej és a hozzá tartozó lapka ami szerintem jó lenne nektek. A lapka alapvetően négyszög alakú, de a csúcsokon durva élletőrés található. Ezáltal egy kvázi 8 szögletű lapka jön létre. Ami a lényeg, hogy a lapka hátoldala eléggé alá van vágva. A fejben pedig alaposan meg van fektetve a lapka. Ezt csak azért írom, mert annak idején mikor először korrózió álló anyagon kipróbáltam ezt a típust, nem akartam hinni a szememnek. Annyira jól vitte a korrózió állót, mintha alumíniumot martam volna. Elképzelhető, hogy ez nálatok is jól beválna. Bár nem ismerem a kérdéses Hardox anyag összetételét, de arra gondolok, hogy Króm az jelentős mennyiségben van jelen az anyagban, így ez a szerszám akár be is válhat. Megpróbálok egy lapkát keresni itthon. Fejem sajnos nincs ilyen mutatóban. Esetleg ha Sanzi ráismerne a leírtak alapján akkor talán ő tudni fog a fejről is képet linkelni.

ukcge40u

Éles legyen a lapka, a vágóélek találkozásánál minél nagyobb rádiusszal.