Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Marómotor és szerszámok

Indította gaben, 2024 április 09, 15:57

Előző téma - Következő téma

adamant

Hello!

Nekem is van egy ilyen motorom kiváncsiágból szét szedtem és és majdnem hanyat vágtam magam mikor láttam hogyan is nézni belülről de ez egy dolog volt csak de mikor kiszedtem a csapágyakat és nézem mik ezek sima egyszerű 6002Z van benne abbol is 4 darab hát meg se lepődtem hogy kínai[#hehe] még nagyon nem volt időm foglalkozni vele de tuti kapható ebbe a méretbe is valami ferde hatás vonalú csapágy hozzá ha kell csinálok pár képet hogyan is lehet szétszedni

9npx2xk89

Köszi. Mindenképpen cserélni kell őket úgyis, jó lenne ha lenne rá valaki akinek van csapágylehúzója.

adamant

Nincs véletlen egy kép vagy egy link a motorodról???

Zozi

Engem is érdekelne mi van bennük, lehet cserélnék ha tudok jobbat szerezni. hajtott szerszámok cserecsapagykeszletén gondolkozom...

svejk

Már írták, hogy ide tányérrúgók valók.
Ne találj fel újat!

svejk

Nem ferde hatásvonalúak vannak benne?
Ha igen akkor nem kell csapágylehúzó.

svejk

Egyébként meg gyorsan vegyél Kmajer-től egy gyári szettet, az adok-ceszekben, amíg van belőle neki.

4u88hx8j6

A SK 30 és a BT 30 komabilis egymással?

svejk

A kúp igen, a gallérja más, amit a szerszámcserélő megfog.

jani300

Most így utólag belegondolva hogy sk 30 autamata cserélős főorsóm legalább kettő lehetne .....
Akkor még nem olvastam a fórumot :(

ht0cjk58i

Üdv Urak.
Lenne egy olyan kérdésem, hogy az mk2-es fúró fejeket hogyan kell szakszerűen-fixen behelyezni a kúpba?Gondolok arra, hogy be kell ütni vagy hogy?Mert néha kiesik forgás közben.

Csuhás

Lehet hogy sérült felverődött a kúp vagy a hüvely. Javítás után jól lesz. A javítás az egy két simítóreszelős húzástól az újraköszörülésig minden lehet a kúp állapotától függően. Normál esetben inkább a kiszedés szokott problémát okozni.

ht0cjk58i

A kúp és a szár is jó, nem sérült.De mégsem ragad be sokszor megfelelően.És hogyan szoktátok beütni a helyére?

Csuhás

Jómagam egy keményfa darab közbeiktatásával kalapáccsal.

v2vhwz32z

Mi a véleményetek erről a "szerszámcserélős" orsóról?
Érdemes lenne famegmunkálásra használni?
Max 6-os szerszámmal szoktam forgácsolni, tehát az ER11-es patronok ebből a szempontból jók.
Úgy látom max. 15.000-es fordulat..
Tudtok mondani ennél olcsóbb/vagy jobb alternatívát kisebb faipari hobbygépre?