Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mechanikai ötletek

Indította gaben, 2024 április 09, 15:37

Előző téma - Következő téma

279nwbpsa

Székesfehérváron van hozzánk legközelebb "normális" csavarbolt.Ha valami jobb csavar kell,ott általában megkapom.Csak hát lusta vagyok annyit kocsikázni. :)Úgyhogy nálam vagy az esztergálás járható út,vagy a turkálás a dobozok alján többé-kevésbé megfelelő cuccokért.
Túl precíz dolgokat nem kell csinálnom,úgyhogy az esetek többségében a gubizással is beérem. :)
Na.de ez már szinte a csevegőbe illő téma...

keri

Köszönöm!
Jó kis bolt.
Össze kéne írni milyen méretek vannak a motoromon és rendelni tőlük egy nagyobb készletet.

keri

Tulajdon képen van 8-as meg 10-es kör HSS anyagom. Meg kéne köszörülni menetvágásra.

keri

HSS anyagot viszi a vídia? Mert akkor egyszerűbb esztergálni belső menetre kést.

hostya

A belső menetre köszörülni szoktak kést HSS-ből.
Vagy te menetfúrót akarsz csinálni..? [#circling]

279nwbpsa

Sima piros köszörűkövön megy az.Ha nincsen nagy köszörűd,akkor esetleg vékony vágótárcsával kinagyolod,levágod a felesleges anyagot,aztán köszörülsz.Bár a 8-10mm esetén ez nem játszik azt hiszem.

000000000

A sín furatában szorosan rögzül. A Klaviónál gyári tartozék.

000000000

Én a HSS esztergakést átfúrtam tömörkeményfém fúróval. De a furatkést köszörülni kell! A nagyját levághatod flexszel. De normális csavarboltban tudsz venni 12x1-es anyákat.

gorbi

M10x1 menet van a potméterek nyakán lévő anyákban is

279nwbpsa

Értem,kösz a választ!
Sajna az én sínjeimnek nem gyári tartozékai ezek.Van néhány szál műanyag rudam.Arra gondoltam,abból csinálnék ilyeneket.
Ezek szerint nem kell pl. fazonkést csinálni,mert elég az átmérőzés után leszurkálni az anyagot és kész is.

svejk

Az már nagyon régen volt, úgy az 50-es években esetleg a REMIX-nél.  
Ma már a 6 mm-es tengelyűeknél szinte kizárólag M10 x 0,75-ös menet van.

PSoft

Meg,még sok más helyen.

Például a "csillárfoglalatnak" nevezett E14-es,E27-es izzófoglalatok menetes nyakán is.:)

svejk

Ráraksz az imbuszcsavar fejére egy papír vagy műanyag korongot és telenyomod FBS-sel.
Vizes spaklival simára tudod húzni.
Esetleges szétszereléskor egy hegyes csavarhúzóval ki tudod szedni, a korong nem engedi hogy a csavarfej telemenjen.

svejk

Ott igen, de azért ezek a lemezből sajtolt anyák nem igazán alkalmasak ilyen helyekre.

svejk

Vagy valami kevésbé zsugorodó kétkomponensű ragasztó.