Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mechanikai ötletek

Indította gaben, 2024 április 09, 15:37

Előző téma - Következő téma

sanyi84

Ha már benne vagyunk a témában, mi a neve annak az átlátszó spirálisan elvágott szilikon csőnek amit kábelcsatornának használnak?  
Látnád a labortápom, ha mindent szépen vezetek benne egy kilóval nehezebb. Az előlapi kezelőszervekről megy szét egy halom kábel (kb 52 ér) és spagetti módjára. Belsőt nem is mutatok.

Rabb Ferenc

Nagyon találó neve van! Kábelösszefogó spirál. De nem szilikon, hanem PVC.

sanyi84

Köszönöm, keresem is hol is lehet kapni. Lehet a helyi villanyász boltban is van. Legalább tudom a pontos nevét, és az eladó (általában a tulaj felesége) is tudja mit keressen.

ANTAL GÁBOR

pont azért kértem  Vbodi t a  kísérletre.Nem akarjuk gyorsan lehűteni (vermokulit porban menne a visszahűtés) Meg aztán szerintem nem olyan nagy az a freki, tehát egy kicsit beljebb is melegszik de mégse dissousláng

KoLa

Én sokat használom edzésre és hőkezelésre az indukciós hevítőt amit a Bodi csinált!
Az a helyzet hogy ha van egy külső héj, amit izzítva tudsz tartani, akkor csak egy kis idő kérdése hogy hogy ettől a hőtől átmelegedjen az egész anyagvastagság!és akkor már nincs az a nagy hőelvonás amire gondolsz.

000000000

Amire Te gondolsz Gábor, az jóval magasabb frekin megy, hogy bőrhatás létrejöjjön, erre a 80-100 kHz kevés.

000000000

Klassz a géped!  
A szereléssel kapcsolatban egyetértek, könyebb az Mkh vezetéket belerakni a csatornákba, mint az Mcu vezetéket hajlítgatni.

000000000

Én is erre gondolok, ha az egész fel van hevítve, lassabban hül le és eredményesebb a lágyítás.  
A kéregedzés teljesen más dolog.

PSoft

Kész komplett,jól átgondolt tervekből dolgozom,dolgozunk a kolegámmal.
Még így sem egyszerű mindenben megfelelni a megrendelő elvárásainak.

Norvég megrendelésre készülnek ezek a vezérlőszekrények:

http://cnctar.hobbycnc.hu/PSoft/kep/EVAC_k%e9pek/IMG_0375.JPG" border=0>

http://cnctar.hobbycnc.hu/PSoft/kep/EVAC_k%e9pek/IMG_0383.JPG" border=0>

http://cnctar.hobbycnc.hu/PSoft/kep/EVAC_k%e9pek/IMG_0384.JPG" border=0>

Óceánjáró hajók kommunális szenyvíztisztíó blokkját vezérli.
Ezeken a hajókon egészen különleges előírásoknak kell megfelelni ezzel a vezérlőszekrénnyel is.
Speciális,halogénmentes vezetékek,"éghetetlen" műanyagok(vezetékcsatorna),különleges csillapítású ampermérők....stb.
Például,3x690V a hálózati fesz. a hajón.[#csodalk]
Itt is megvan szinte minden feszültségszint,690V,230V,24V AC-DC.
Majd 300méter vezetéket"eszik"meg,mire elkészül.:))

http://cnctar.hobbycnc.hu/PSoft/kep/EVAC_k%e9pek/IMG_0400.JPG" border=0>

"a 2db az már sorozatnak a 3db nagysorozatnak számit 4-ig szerencsére soha nem jutottam)"-mondod.
Akkor én mit mondjak....
A jövő héten indul a 17.-18.-ik szekrény "gyártása".[#nevetes1][#wink]

KoLa

Ez profi munka!Jól és szépen dolgozol![#worship][#taps]

PSoft

Köszi!
A kolegám nevében is.:))

s7manbs8

Ezt kellene cnc-síteni, az összerakását, ugye nem lenne könnyű ?

svejk

Gyönyörű!
Majd, hogy még jobban kiemeljem a munkátok minőségét, berakok egy képet amit én összebénázok, így nagyobb lesz a kontraszt :))

Biztos vagyok benne hogy abban a szekrényben is a kismegszakítók aljáról vissza kell menni a mellettük levő mágneskapcsolók(vagy mi is az tulajdonképpen?) felső felére. Na ezek nekem a Z kötések...

PSoft

A kismegszakítók,csak a vezérlés védelmére vannak,690V-230V-24V AC-DC.
Például az első kettő ABB-s(pirosak),azért ABB-s gyártmány,mert Ők az egyik gyártó(nem sok van)akiknek a kisautomatái alkalmasak a 690V kapcsolására.

Balról mellettük(ha azokra gondolsz)Telemechanik-Schneider motorvédő kapcsolók.

Igen,tele van "Z" kötésekkel,azért fogy el egy ekkora szekrénybe (1200x800x300) majd 300 méter drága vezeték.:)

svejk

Olyat sem szoktam látni a gyári szekrényekben, hogy a sorok közt legalább bizonyos közönként lenne egy "függőleges" összekötő.  
Gyerünk csak a ki a szélére hagy fogyjon a madzag :(
Én saját eszemtől úgy szoktam hogy pl. bal oldalt egy függőleges gyűjtőcsatorna a vezérlővezetékeknek, jobb oldalt az erősáramúaknak.
A vízszintes csatornák pedig fésűszerűen összenyúlnak.
Tanítják ezt egyáltalán valahol, van ennek irodalma?