Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mechanikai ötletek

Indította gaben, 2024 április 09, 15:37

Előző téma - Következő téma

hduf42fua

Tehát majdminden eszközöd megvan egy tuti gép építéséhez a többit itt a fórumon megtalálod.
Ne sajnáld az időt és nézzd át a felhasználók
mappáját mert ott találsz pontosan beméretezett
gép műszaki rajzát.Én a fióksineket elfelejteném. A saját káromon végigjártam
a szamárlétrát és mégis a lin vezetékeknél lyukadtam ki csak ráment két évem . Sok sikert az építéshez.

000000000

A szamárlétrát mindannyian megmásszuk, nagy előnye, hogy sokat tanulunk belőlle, mire jön a lin. vezető, kiforrnak az ötletek.

000000000

urak!
A golyós orsó csapágyazásáról kérdeznék.
Az evidens, h golyós csapágy

000000000

na ez elment..[#oooo]
Szóval az egyik végén fix a csapágy( tengely irányban) ez ok. A másik végén viszont kell-e mozdulnia tengely irányban?

000000000

Szia! Biztos én voltam a figyelmetlen, de nem találom a CAD progi nevét vagy link-jét amivel ezt rajzoltad. Ha nem titkos, hol keressem?

4um5b65d

A másik végére pedig tűgörgőset tegyél, olyat aminek van egy belső futógyűrűje is. A tengely felőli oldalon porvédelemnek meg valami hidraulika szennylehúzót vagy simmeringet tegyél. A hátsó részén pedig a zárt csapágyház "állja a sarat". Erről az oldalról pici lyukat hagyni az olaj bejuttatáshoz. Elég egy injekciós tű méretű is.

robroy007

na ez nekem is tetszik  

tudod rajz fotó

az előfeszítés alatt mekkora húzást kell érteni (már ha nem nyomás)
kérdem én mivel sokszor volt már szó ferde hatásvonalú és mély hornyú  csapágyról

ywathzay

000000000

ukcge40u

Ez nekem is hasznos tanács volt.

Lehet kapni olyan csapágyat, aminek 22-es a furata, vagy csinálnom kell perselyt?
Esetleg egy link csapágykatalógusra, mert az nem van nekem... :/

000000000

Tehát egy tűgörgős csapágy, a tengely felől szimmering a másik vége felől pedig zárt csapágyház, olajozó furattal.

A másik végére jó-e egy szabvány mélyhornyú csapágy?
Továbbá: a motor felőli végére melyik a jobb?

000000000

skf oldalán láttam katalógust.

ukcge40u

Letölthető?
Mert én olyant nem találtam...

svejk

laponként le tudod tölteni pdf-ben

000000000

4007 sor csapágyakról most megy fel egy pdf a data.hu-ra
Ha fent lesz akkor szólok