Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mechanikai ötletek

Indította gaben, 2024 április 09, 15:37

Előző téma - Következő téma

000000000

Uraim! Ne off-oljátok szét ezt a topicot!

KoLa

Igazad van István ezzel mehettünk volna a semleges csevegőbe [#worship][#worship][#worship]
de,ha az üzenet közben eszembejutna akkor meg ...(innen most gyertek utánam a semlegesbe)

000000000

Helló mindenkinek!
Most regisztráltam, mert építek egy gépet és tanácsot szeretnék kérni egyik ötletemmel kapcsolatban. Arra gondoltam, hogy működne-e egy vezetősín nélküli mechanika? Az elve az lenne, hogy masszív kereten rugófeszítéses anyákban csúszna tengelyenként 2db jó combos menetes szár.
Ezeket együtt hajtanám és a felépítmény ezeken mozogna. Nagy súlyról nem lenne szó, mert az Y-Z tengely fix állványon van és az X mozog. Tud valaki ötletet mondani? Működhet? Nem kopna nagyon?

4um5b65d

Működni biztosan működne, de a menetes szár biztosan nem lesz hozzá elég egyenes. Ha feltételezed, hogy egy lineáris vezető 0,02mm-en belül megtartja a mechanikát akkor ugyanezt el kell érned egyenességben a menetes rúdnál is. Ergo ,szerintem csak köszörült golyósorsó jöhet szóba egy hosszú anyával vagy rudanként 2db rövid anyával. Kérdés anyagilag jól jössz e ki a dologból.

keri

Működik, de semmire nem jó. Pontatlan, gyenge, imbolyog. Én is ezzel kezdtem az ötletelést :) de gyorsan letettem róla.

ukcge40u

Most lehet, hogy ülye vagyok, de nem tudom elképzelni a szerkentyűt. [#idiota]

000000000

Valóban kicsit zavarossan fogalmaztam így utólag bocsi. Csak egy ötlet volt... Továbbra is keresem a lehető leg olcsóbb és leg jobb megoldást! Ötlet? Valaki? :)

4um5b65d

Mekkora méretre mondod hogy imbolyog ?
Ha egy 20-as lineáris tengelyen futtatsz 2db lineáris csapágyat az biztosan gyengébb lesz mint egy 30-as golyósorsón futtatsz 2 anyát.
A méret a lényeg és működővé tehető a dolog.

000000000

400X270X180 az én gépem... Működhet mégis?

4um5b65d

És mit csinálna a gép ? Fogpiszkálót hegyez vagy betont tör ?

000000000

modellezéshez szánnám...

sh0kx0c7

Az én 1m feletti 22-es golyós orsóm is üt annyit, hogy ne legyen jó semmi ilyenre... szerintem is felejtő, vagy brutál orsókkal esetleg.

ra8nsmk6w

Az orsó hibáit felmásolja a munkadarabra, minden alkalommal

000000000

Akkor valami vezetősínes megoldás marad. Agyalok a dolgon és nézegetem a honlapot hátha valakitől lophatok jó ötletet:)

svejk

Hiszen épp ezért van az oldal és a fórum :))