Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mechanikai ötletek

Indította gaben, 2024 április 09, 15:37

Előző téma - Következő téma

sanka74

Sziasztok!

Én arra ondoltam hogy 3db 1000 mm hosszú és legalább 100x50-es zártszelvényből készítenék tartályt a tartalékvákuumnak(0,013 m3 lenne a tartály.olvastam róla, le kelle vágni a tetejét és ki kell takarítanom???Mien olaj kell bele?
Kb 300x500x3 plexi lapot akarok vele rögzíteni maráshoz.Köszi.

robroy007

hűtős boltban, vagy klímás cégnél érdeklődj  

pesten a http://www.soos.hu/" TARGET=_fnew>Hóbagoly áruházban biztos találsz refco vákuumszivattyúhoz való olajat

de elvben híg hidraulika olaj is jó lehet

keri

Ez engem is érdekelne, az SKF gördülőcsapágy zsírtól szorulni kezdett az egész. A 15W40-es motorolaj egész jó, csak azt nem fogja vissza a tömítés.

000000000

A honlapról:
A HIWIN a következo kenozsírokat ajánlja:
- BEACON EP1, Esso gyártámány
- Microlube GBO (KP 0 N-20), Staburags NBU8EP, Isoflex Spezial, Klüber gyártmány
- Optimol Longtime PD0, PD1 vagy PD2 az alkalmazási homérséklettol függoen, Optimol
gyártmány
- Paragon EP1, (KP 1 N-30), DEA gyártmány
- Multifak EP1, Texaco gyártmány

7kcyndjdg

igen itt nésztem én is. De sehol nemtaláltam például a Optimol Longtime PD0 kisseb csomagolásbann mind 25 vagy 50kg.  

000000000

Az Egymegnemnevezhető cégnél kapsz kis kiszerelésben is.

7kcyndjdg

Ez ugyan az a megnemnevezhető cég mint a múltkor?

000000000

7kcyndjdg

keri

Ne szúrjatok ki már velem :) nekem is kell ilyen zsír, de nem tudom melyik cégről van szó.

Vagy ha bemegyek a sarki csapágyboltba ott tudnak ilyet adni nekem?

knifemaster

Keverjetek össze olajat meg zsírt aztán próbáljátok meg milyen.A vasat nem fogja megenni.

000000000

Nyomj egy mailt, a fórumon nem publikus.

keri

keri(a)szocimotoros(p)hu

Köszi!

knifemaster

Most jutott az eszem helyébe,orsóhajtásnál ~1 méteres fesztávon,ha pl.tr16x4 mm-es orsót használok,akkor annak a un."belógása" belefér még abba a tűréstartományba,ahol a hajtás gördülékeny,feltéve,hogy az orsó futása 0.3 mm -en belül van?
Vagy nincs akkora jelentősége,hogy foglalkozni kelljen vele?

knifemaster

Úgy nézem topicot tévesztettem,szerintem törölhető,de abba sem halok bele ha marad.
Köszönöm.