Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mechanikai ötletek

Indította gaben, 2024 április 09, 15:37

Előző téma - Következő téma

2vkx6unz

Én is kisérleteztem különböző csillapítóanyaggal
1 Folyami homok
2 0,4-0,8mm kvarchomok.
Egy 60x40-as zártszelvényt töltöttem fel és mértem a változást. Nem túl kifinomult módon, de észrevehető különbség volt a folyami homok javára. Az egyik fontos tapasztalat az volt, hogy tömörítés nélkül nem olyan hatásos mint tömörítve. Ez mindkét anyagra igaz!
A tömegnövekedésről annyit, hogy 1 köbdeciméter homok ~2,2kg. Ha a gépem vázát ami acél és önmagában ~70kg teljesen kitöltöm homokkal akkor ~100kg lesz. Pesze ha öntöttvasból lenne akkor ~180kg lenne ;)
Az y híd alu és kb. 9 kg homok nélkül. Homokkal megtöltve kb. a duplája lenne. ennek a hatásá még nem vizsgáltam.
Volt korábban egy tanulmámy egy gép építéséről abban volt több mérés és teszt különböző csillapítási megoldásokról érdemes árböngészni.

keri

Nem semmi, a fene sem gondolta, hogy ezzel valaki komolyan foglalkozik :D

Szalai György

„Volt korábban egy tanulmámy egy gép építéséről abban volt több mérés és teszt különböző csillapítási megoldásokról érdemes árböngészni.”
Jó volna azt is elolvasni. Merre található? Mire keressek?

43pbwjg8s

Anno az egyik kollgám mesélte, hogy a régebbi munkahelyén jópár mérési sorozattal bizonytották, hogy az egyik legjobb csillapító hatást (mármint a feltöltéses módzserrel) a söréttel érték el egy gépen.
Persze ez is csak egy ötlet.

2vkx6unz

Itt a fórumon csatolta be valaki. Egy nagy ipari gép tervezéséről szólt és volt benne rezgéscsillapításról is jópár oldal. Én letöltöttem, otthon majd megnézem mi a fájl neve.

Szalai György

sanka74

Sziasztok!

Érdeklődnék hogy hűtőgépkompresszorból lehet-e vákuumszivattyút készíteni, persze megfelelő vákuumtartállyal és vákuumkapcsolóval?Elegendő szívóhatást tud produkálni kisebb darabok vákuumos rögzítéséhez?
Üdv.

3vv2btrhv

emlékeim szerint valaki már probálta használni igy , de most nem ugrik be ki volt , talán a rögzitési megoldások topikba nézz körül

000000000

Az RC Fórumon olvasni ilyen megoldásokat (ott vákuumformálásra használják). Ott írták, hogy az eredeti olajat le kell cserélni, külömben leéghet a szivattyú (én nem tudom miért, de ott magyarázzák)!

Révész Richárd

Szia Sanka.
Vákuumejektor nem lenne jó?Mekkora a tartály?
Küldök neked egyet ha megfelel.Csak ahoz meg kompresszor kell 5-6 bar kb.

sanka74

Szia Richárd!
Köszi de nincs kompresszorom, a tartályt zártszelvényből fogom készíteni.Köszi szépen.

Révész Richárd

3k74cecek

Lehet. A kérdés az, hogy mennyi levegőt kell tudnia szállítani, és mekkora vákuumot kell csinálni??
A hűtőkompresszor ugyanis iszonyat keveset tud szállítani, de ha van ideje jó nagy vákuumot tud csinálni.

robroy007

a rögzítés ideje hosszabb utána, ha jó a tömítés már csak tartania kell

az olajat azért kell benne lecserélni mert víz és légmentes környezetre van kitalálva az eredeti
illetve a a vákuum olajoknak is van több fajtája, sűrűsége a működési elv és végvákuum szerint

híg olajjal lehet ezeket járatni de annyira ezért legyen sűrű, hogy terheletlenül járatva ne ködöljön kifelé a kompresszorból mert különben egyszer csak el fog fogyni belőle és nincs rajta olajszint ellenőrző ablak eredetileg

7kcyndjdg

Sziasztok,
mivel kenitek a HIWIN lineáris technikát?  
Lajos