Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mechanikai ötletek

Indította gaben, 2024 április 09, 15:37

Előző téma - Következő téma

000000000

A mélyhúzást próbáltad?
Van egy tüske szerű rész erre lesz ráhúzva a lemez.Ez eddig ua mint a vákumhúzás. Az eltérés, h itt egy kerettel húzod rá a felmelegített műa lemezt.

000000000

Nem tudom jól értelek e? Egy keretbe fogom a plexit, felmelegítem remegős állapotra és a formát áttolom a kereten, így a plexitet ráfeszítve a sablonra?

000000000

Jól érted. Nem tudom milyen hosszúnak kellene lennie az orrkúpnak? Mert lehet nem jön be.
Én eddig 5 mm-es plexiből csináltam motor kapocs dobozt.Használható lett..

000000000

Kétféle orkúpot is kéne készítenem, de a hosszabbik olyan 80mm hosszú.

000000000

sztem ha jó sok ráhagyással dolgozol menni fog.

000000000

Félek, hogy kúpos lesz (holott az oldalaknak párhuzamosnak kell lenniük). Hameg kisebb a keret, akkor meg nem fog nyúlni eleget és elszakad.

000000000

Igen ez reális probléma.
Erre nincs ötletem[#confused]

7vpav5d32

A mélyhúzás csak akkor mélyhúzás ha van egy anyag adagoló "ráncgyűrű" (gondolom ezt hívtad keretnek).

ORCA17

Valahol néhány hozzászólással lejjebb olvastam, hogy az aluprofil darabolás esetleg gondot okozhat.
Most jutottam odáig, hogy fényképet készítsek, én hogy csinálom.

http://www.orca17portal.hu/prezent/e107_files/public/1245443258_1_FT0_vidia3.jpg" border=0>
További képek http://www.orca17portal.hu/prezent/e107_plugins/forum/forum_viewtopic.php?182" TARGET=_fnew>ITT
Szinte tökéletes a felület és méret
... egy olyan világban, ahol bármi lehetsz, légy kedves!

0gbwyh99

Ezen nincsen mit filózne , meg kell csinálni ! Többen is sikeresen használják az anya hajtási tehnilógiját . Nézd meg Csiki "CsikiMax" gépjének képeit : http://cnctar.hobbycnc.hu/csiki/csikimax/" TARGET=_fnew>CSIKIMAX

0gbwyh99

Igen , ilyennel csinálják , csak hát nincsen mindenkinek othon ilyen [#vigyor3]
A házi tehnológiák segítségével nehezen kivitelezhetőnek tituláltam az aluprofil pontos vágását . [#wink][#worship][#wave]

ORCA17

Szia István!
Igen, ez a fűrész huszonezer Ft, van egy alternatív megoldás és az is kiváló eredményt adhat, kompromisszumokkal. Macerásabb a beállítása, viszont csak 6-7000 Ft a készülék ára.  
Erről beszélek:
http://www.orca17portal.hu/prezent/e107_files/public/1245443258_1_FT0_vidia2_.jpg" border=0>
és még jó néhány dologra is megfelel [#wave]
... egy olyan világban, ahol bármi lehetsz, légy kedves!

Szalai György

Nekem is volt és van ilyen problémám.

Ha virágállványt vagy konyhaasztalt készítenék, én is elvágnám akár vasfűrésszel.
De CNC gépváz lesz belőle. Ahol a pontos derékszögeket a vágott 80 x 80mm-es végek pontos derékszögűsége határozza meg. A vágásnak minden irányban pontosnak kell lennie.  Nem csak egy irányban derék, hanem mindkettőben. De nagyon ám, mert egy méter feletti hosszon már kis szöghiba is nagy bajt okoz. Csavarozás után a szerkezet feszül, vetemedik, csavarodik, görbül. Ezt a pontosságot, egy 400mm méretű forgó asztalon, előfeszítés nélküli forgópontokkal és fűrésztengellyel, csak véletlenül lehet eltalálni, szándékosan beállítani szerintem lehetetlen.

A számomra is megfizethetőtől a szemérmetlenül drágáig rengeteg ilyen hordozható asztalosipari gépet végig ráncigáltam minden irányban, hogy lássam, merre mennyit és hogyan kottyan. A profikat is.
Az a véleményem alakult ki, hogy a 80 x 80 Item anyagok pontos, CNC gépváz építésre alkalmas minőségű vágására, a pontosságuk és merevségük elégtelen. A vágósebességük az alu száraz vágásához magas, a fogaik nagyok és ritkák, az élszögük sem ideális. Precíz lassú állandó sebességű gépi előtolás kéne, de az nincs megoldva. Nem beszélve a kenés hiányáról meg a szélesebb 40 x 160 anyagok vághatóságáról. Volt, amelyiknek a merevségével már majdnem meg voltam elégedve, de nagyon nagyok az alkalmazás elvárásai. Ezeket a „deszkavágókat” nem erre találták ki. Korrekt átalakításuk is reménytelennek és költségesnek tűnik.  

Veszett drága szálanyagok ezek. Hulladék áron sem volt olcsó megvenni egy gépvázra való mennyiséget. És már itt a fórumon is a hulladék ár duplájáért kínálják időnként, hiszen rá kell találni, ki kell bontani, haza kell cipelni. A bolti ára meg a hajmeresztő kategória. Ezért inkább nem szabnám kicsit ferdére a végeit. És mert ez a véleményem eléggé széles és hosszadalmas ismeretgyűjtésen alapul, másokat is lebeszélnék róla.
Ha nagyok az elvárások.

knifemaster

Ez mindent ad csak kiválló eredményt nem...
Persze ez csak saját tapasztalat,de az biztos hogy amennyire  jól nézett ki elsőre ,annyira lettem idegbajos tőle 2 óra múlva.
Kis ráhatástól mert elévgre vágásnál kell a nyomaték nyeklett tekeredett jobbra balra az egész kóreáj,a derékszög meg csak 86 fokosra sikeredett...S ez csak sima vas vágás vágókoronggal. Aluhoz lassú fordulat kell,tud olyat az a csiszoló?Ráadásul fűrészfogazás,úgy dobálná el magátol az anyagot,hogy öröm lenne nézni.Az elv jó,a kiszerelés harmatos . Nyulat dobni azért még jó lehet.
Még egyszer megjegyzem,ez csak az én véleményem gyakorlati tapasztalat után.

knifemaster

kóreáj=kóceráj
elévgre =elvégre
Ha csak meglátom már kapkodok a bogyókért...:)