Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mechanikai ötletek

Indította gaben, 2024 április 09, 15:37

Előző téma - Következő téma

0gbwyh99

És láttad mit ír rajta ? "PCBCNC" !! Szerintem a neve már utal a képeségeire és magyarázatot ad a felhasznált alkatrészek miértjére !

0gbwyh99

Mondjátok már meg "gyerekek" , a kezdő fórumtársak atnézték már a "Hobbycnc.hu" bal oldalán található mechanikákat ? Szerintem az már ad némi ötletet a kezdőnek , de mégegyszer hangsújozom , a csicsa extrudált alu profilnak csak 2 előnye van :
- csicsa
- gyorsan lehet vele dolgozni ha méretre kiszabod és használod a felkínált illesztő elemeket .  
A hátrány :
- nagyon drága
- nem szabad tőlük valami nagy pontosságot elvárni  
- nagyon precíz vágó eszköz kell hozzájuk

000000000

Nem az aluról van szó, hanem arrol, hogy két csapágyból csinált görgőt. Az alu nagy gépekhez való, ahol számit a súly.

Bicska

"Az alu nagy gépekhez való, ahol számit a súly." [#confused][#idiota] Mi??

000000000

Amit belinkeltél, Motoros gépe, kategóriájában a legjobb, nyákmarrásra használja.

000000000

mindenesere jó ötlét ez a dupla csapágy.

000000000

Sanka74 CNC gépének, épitésének, teljes története képekkel ilusztrálva.http://cnctar.hobbycnc.hu/SANKA%20CNC/cnc%20g%e9pem%20%e9p%edt%e9se.pdf" TARGET=_fnew>A dokument

Motoros

https://cnctar.hobbycnc.hu/VarsanyiPeter/CNC_tali_4_2008/Magi_kepei/2008%20Hatvan%20IV.%20tali%20044.jpg" TARGET=_fnew>A LINK HELYESEN :))   Sok előnye van az alu profilos gépeknek. Gyorsan könnyen kevés marással készíthető gravírozó gép...főleg gravírozó és nem vasipari maró. Drágasága is csak viszonylagos, mert pl. az adott gép teljes   ALU anyagszükséglete 20 ezer forint alatt volt újonnan. A profilkereskedők ebben az árban tizeden belül méretre vágják, ez a legtöbb nem pontosságmeghatározó alkatrészhez megfelel.
Pár alkatrészt persze (ennél a gépnél 2 darabot) még pontosan méretre kell marni, de ezzel már a gépváz kész is van. Nyákmaráshoz, általános gravírozáshoz nagyon megfelel. Nagy előnye hogy munka végeztével...mikor már az asszony is megelégelte a marómotor sivalkodását és felszólított, hogy tedd szabaddá a konyhaasztalt...akkor fogod és berakod a sarokba.
Talikra hordani meg kimondottan előnyös, én már  a IY. talin mutatom be ezt a kis gépem.
Kíváncsi vagyok hogy vbodi kolléga elhozza e vajon a díjnyertes gépét...amihez külön itt gratulálok... a következő talira [#vigyor2][#nevetes1]

sanka74

Sziasztok!

köszönöm a kollektív segítséget, én még nem vagyok otthon ebben feltöltős témában..A gépemről még hiányzik egy kezelőpult, de ez már apróság a többihez képest, meg egy normális marómotor sem ártana, de ahhoz még gyüjtenem kell....Ha valakinek kérdése lenne állok rendelkezésére.Üdv.

000000000

Nagyon szépen és jól megépítetted a gépedet, gratulálok.

z08dv9zyv

Sziasztok! Ujjonan készült gépemnél ollyan problémával találkoztam hogy a Z tengelyem glyósorsó anyája és az egész marómotor szép lassan letekeredik ha ki van kapcsolva a gép, és félek hogy a szerszám eltörik.A többi gépen ez hogy van megoldva, vagy valami egyszerű ötlete lenne valakinek.Üdv

3k74cecek

Alátámasztod egy darab fával, vagy konstrukciótól függően valahogy rögzíted az orsót.

bmejdz9nu

Most megfogadtam, hogy egy tali kompatibilis azaz transzportálható gépet csinálok...
Félre is teszem már-már 50%-ban elkészült 1000x1000-es gravír/maró gépet amit csinálok...

Most agyalok a konstrukción... mert valami olyat szeretnék ami még nem volt...
Egyedi ötletet is jó lenne belevinni mint a tiédben pl. ez a lináris megoldás, asztal emelés stb...stb...

43pbwjg8s

Ez inkább kérdés a többiekhez mint javaslat:
Nem lehetne rövidre zárni a motort? Akkor nem fogná meg elmozdulás ellen a Z-t?

keri

Kipróbáltam. Ha rövidre zárom,  akkor jelentősen fékezi a tengelyt, érdemes lenne kipróbálni a gépen is.