Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Mechanikai ötletek

Indította gaben, 2024 április 09, 15:37

Előző téma - Következő téma

bmejdz9nu

Ezt tudom, de ha két köszörölt köranyagot kapnál és egy erős alu profilt... abból is meg tudnád csinálni...?
Az általad kedvelt "vezető" kiválló és pontos... tehát értem... de ha nem pl. lenne? nem létezne? (csak elméletileg...)

Motoros

Akkor bizony gondba lennék, hogy hogy rakom bele az aluba a rudat, szinte század pontosan a meglévő gépeimmel De lehet hogy megoldanám valami olyasmival mint a Te fűrészeden lévő pótasztal Persze ez több lenne mint két forint.

Motoros

Mert ez a megoldás kilövi a marógép pontatlanságait. Is.

Motoros

Ja nem is a fűrészen van hanem a BF 20-on.

bmejdz9nu

Én egy olyan megoldásra gondoltam (lehet röhögni :)
1. Kifurkálom az ezett köranyagot... bele süllyesztett csavarok és mikorméterrel távolság behuzatás... :)
Csavar helyek "becsinálása" pl. epoxival .... vagy az sem...
2. Mivel a csapágyag a feléig sem mennek (érnek)... tehát oldalról szorítani a köranyagot... állíthatóan...

ebalint

Edzett köracélt előre "kifúrva, menettel" lehet kapni, pl. az Iselnél is.

/Így emlékszem.../

.

vthgizrff

Ha sikerülne is menetet vágnod egy edzett rúranyagba, (amit kétlek) akkor sem lenne jó.
Mire végeznél vele olyan lenne mint egy kifli

dg8n4i8x

Ha megnézitek a bal oldali képet (#2521), akkor jól látszik, hogy a jobb oldali köracél alattvan valami betét... Gondolom pont a beállítás miatt... [#wow1]

000000000

Erre gondolsz?
http://cnctar.hobbycnc.hu/tramp/0001.jpg" border=0>

dg8n4i8x

Igen! De így kinagyítva már nem is olyan egyértelmű...

000000000

Arra a félkörre gondoltál?
Szerintem az kosz.

dg8n4i8x

Optikai csalódás... Jól benéztem... [#vigyor1]

000000000

Szalai György

Mi van, ha beleragasztotta?
És a félkör (amit a rúd körül látunk) ragasztó, kitöltőanyaggal, hogy kellően vastag és ne túl merev legyen.
Igen jó ragasztók is léteznek ma már.
Készitett egy belső sablont (pl. keményfából) annak a külső oldalán lévő nútba ragasztotta halványan a köracélokat, behelyezte a véleges helyre és kötés után kiütötte a fát.
Igy akár egy gyári lapszabász gép pontosságát vihette át a saját termékébe.
(Ezen a fórumon olvastam, hogy valaki használja ezt a bútorlapos beállitós módszert.)

x4rhew5r3

van valami két komponensű massza (gitt), ami acélkeménységre köt egy 20 perc után. Az lehet, hogy jó ide. Precízen beállítani, és hagyni megkötni.