Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Mechanikai ötletek

Indította gaben, 2024 április 09, 15:37

Előző téma - Következő téma

000000000

Egyújabbgépépítő, köszönöm a segítséget, most nem működik a honlapjuk mert felújítják, de lehet hogy majd felhívom őket, és megkérdezem hogy adnak-e kissebb darabokat, vagy hulladékot!

Szedlay Pál

Én is úgy tudom adnak, csak meg kell venni a
Tábla hosszát, a szélességet Te adod meg.
Ha jól tudom.

Szedlay Pál

Péter!

Én is gratula, nagyon jól nér ki.
Várom a fejleményeket.[#worship]

Szedlay Pál

Péter!

Én is gratula, nagyon jól nér ki.
Várom a fejleményeket.[#worship]

dg8n4i8x

Ez igen! Elismerésem, megint hoztad a formád... Gondolom össze lesz kötve felül a kettő, hogy merev távtartása legyen... Nagyon jól néz ki gratula![#taps]

svejk

Eddig ez a legmerevebb gép amit láttam..
Ma élőben megvizsgáltam, irtózatos sok és precíz munka van benne.
Kár hogy apránként lelövöd a poént, így nem lesz akkora durranás ha kész lesz teljesen.

HJózsi

Készül a BF30? ...[#nyes] Le sem tagadhatnád, hogy szeretsz kurblizni ! ... Szinkronrendező? (Gerhardt Pál?) ...  
Gondolom a kézikerekek helyére jön majd a hajtás... léptető? szervo?  
Gratulálok SZÉP MUNKA! ... és érdekes, nemszokványos megoldás... kíváncsi leszek a kész gépre... [#integet2]

bmejdz9nu

Mondtam nem vagyok annak a híve, hogy a majd a végén durranás :) Hátha valaki ír valamit amitől még jobb lehet...
Marad a végére is elég meglepetés... speciális megoldás... :)

bmejdz9nu

Igen... írtam is... nem felül, hanem a fő  munkapontban... azaz középen...
Ha felül van akkor ugyis kevesebb erőt tud... meg ott ritkábban lesz...

bmejdz9nu

"Sajnos" szeretem a nem "szokványos" megoldásokat... :)::: Hát igen... a kurbli lett... egyenlőre... szégyenletes...:)  
Ha majd tudja a BF20 merevségét már elégedett lennék... mert annál sokkal gyorsabb lesz...

HJózsi

Beindítottad a fantáziámat ... két motor - egy motor? ... Ha együtt tudnád vezérelni, 2db 200W-os Sanyo D ... ;) ... a step - dir jeleket végül is megkaphatja két vezérlő is, amelyeket azonosan állítasz be ( paraméterezel... ) már is kár volt a bagoly-röptetésért ... :(  a bagoly merevebb...
Lehet, hogy egy motor is elég lenne + bordásszíj , tudom nem szereted, mert nem próbáltad, pedig 25 éves kis cnc esztergán a felhasználója azt mondja, ezredre lehet vele dolgozni !!! ... bordásszíjas hajtás ...  
Amire kiváncsi vagyok, hogy mi fogja a Z irányt megtartani kikapcsolt állapotban? A golyósorsó + lin vezeték sztem nem ad annyi surlódást, hogy le ne zuttyanjon ... ??? Fék, ... ??? [#fejvakaras]

dg8n4i8x

Tényleg direkt hajtás golyósorsó simán letekeredik... Egy áramszünet katasztrófát csinálhat! Relé ami ha elenged rövidre zárja a morort? Persze úgy, hogy ha meg van húzva akkor ezen a relén folyik a motor árama... Ettől még persze le tud tekeredni de felgyorsulni nem tud...

Szalai György

Ide lehet olcsó, mégis megfelelő megoldás az ablaktörlőszerű, csigakerék áttételes DC motor, ami axishajtásra annyira vitatott. (Bár Svejknél bevált!) Be is tartalékoltam belőle hármat. Időleges használatban sokára fog csak szétkopni. És talán jobb lenne, ha végállástól vágállásig vezérlő nélkül járna. Csak végállás-érzékelők, kapcsoló és relék. Szerintem ekkora távolságon, azonos típusú motorok között, azonos feszültségen, sinkronozás nélkül sem lehet számottevő úteltérés. Csak a végállások pontossága számit.

bmejdz9nu

Csavaros fék... lehet, hogy "ferodol" betétekkel? Talán mágnes fék? :) Stift? "Bakhoz" feszítés?

bmejdz9nu

Majdnem... Az áttételes motorok persze megvannak... de! Ha a Z-tengely jobb vagy bal oldalon állt éppen meg... számotvető különbséget erdményezhet! Ezért is napoltam (kizikerékkel) a dolgot...
Kell a szinkronizáció! Persze egy motor és bordásszíj... de az nem lesz...
Gondoltam egy erőkaros megoldásra a hátulján... azaz két kar és tolómotor... de ott meg szükségem van a helyre... mert ott lesz a tápegység és frekiváltó...