Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Mechanikai ötletek

Indította gaben, 2024 április 09, 15:37

Előző téma - Következő téma

bmejdz9nu

Ezek normál méretű kocsik...csak be van marva mélyre, oldalról burkolva... nem kicsik... THK15 négysoros...
Kézzel emelni... hát azért szép súlya van a kereszt konzolnak és Z-egységnek... marómotornak...
... és a harmadik kezeddel szórítanád meg pozicióba?:)
https://cnctar.hobbycnc.hu/VarsanyiPeter/VP_CNC_V1/Kepek/X_emelo/" TARGET=_fnew>Ezeket a képeket láttad? itt még több van róla...

yuagaci9g

Nem kell kezzel emelni;
Az Z tengellyel is felemelheted, ha alateszel valamit.

bmejdz9nu

Autó emelőre gondolsz? :) de azért elég passzentos a szerkezet... mindkét felét azonosan kell...

000000000

Szia Péter!
Szép ez a dolog, gratula, de szerintem teljesen
fölösleges, sok buktatója van és a végcélt nem
is éred el vele igazán. Itt ugyanis összesen
3 sorkapacsolt vezeték rendszer is van, ami
soha nem lehet olyan merev, mintha csak 2 lenne. Ráadásul ezek szilárdságtechnikailag
(lehajlás, deformáció) nem lineáris renszerek,
hanem erőseb köbösek inkább. Sokkal merevebb
rendszer hozható létre, ha az alap asztallapra
szükség esetén felfogsz egy 100 mm magas vagy
(amennyi kell) párhuzamos távtartó referencia
síklapot, az Y híd pedig mereven van
felcsavarozva.

Szedlay Pál

És egy gépészmérnök véleményét olvashattuk, érdemes megfontolni.
Osztom a véleményed.
A párhuzamos aztal egy nagyon egyszerű, de nagyon jó megoldás.

Szedlay Pál

És egy gépészmérnök véleményét olvashattuk, érdemes megfontolni.
Osztom a véleményed.
A párhuzamos aztal egy nagyon egyszerű, de nagyon jó megoldás.

Szedlay Pál

Tovább megyek!
A távtartókkal az esetleges derékszögüségi problémákat is egyszerően be lehet lőni.

Szedlay Pál

Tovább megyek!
A távtartókkal az esetleges derékszögüségi problémákat is egyszerően be lehet lőni.

2nbj3n5m

Öreg csináld készre és leld örömödet a gépeddel
készített darabokba.
Janko

bmejdz9nu

Ez az egész szerkezet az alsó állásban... mintha nem is lenne! Ez a lényege!
Nem megy át az erő a lin. vezetéken... ott (még nem tudom hogyan) de pl. 8x db 10-es csavar "kiiktatja"...
Az emelés lehetősége van meg és tudom, hogy a felső állásban a negyedét sem fogja tudni...
De mit tehet az ember? Ha akar forgatót? Persze utólag már én is ugy látom, hogy egy külön forgató CNC jobb megoldás... :) Eleve magas Z-vel...
De gondolj arra, ha az alsó állásban (elfeljetve a lin. vezető) pl. meghegeszted? mi van? semmi... felette van egy kilógás :)

3vv2btrhv

Kicsit leegyszerüsitve de nekem igy van a gépem megcsinálva a kicsi darabot marok felteszek egy plussz asztalt ha meg magasabb akor leveszem .

Szedlay Pál

Csak azt nem tudjuk ki az "Öreg"
és kinek szántad a megjegyzést.
Tehát biztos nem nekem, mert én még  
nagyon fiatal vagyok.
Akkor Tibor45_nek?

bmejdz9nu

Ezen filózok én is...:) Lehet, hogy nekem? [#rinya] Ezért is jó a válasz gombot használni...

HJózsi

Neked Öreg, mit csodálkozol ! ... [#buck] ez egy kedves megszólítás, mint a rádióamatőröknél OM, öregem ... nem is kéne magyarázni... szrintem... [#integet2][#lama]

7kcyndjdg

na ez már igen! Golyos orso megoldás  
[#wow1]http://cncloisirs.com/Construction/Entra%eenementVictorSendas" TARGET=_fnew>ITT