Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Mechanikai ötletek

Indította gaben, 2024 április 09, 15:37

Előző téma - Következő téma

eivmhrm04

ha eljösz hozzám akkor megnézheted ezt a megoldást gyárilag hogyan oldották meg.Egy nagy cseh plotteron igy oldották meg  -Svaty Peter

3vv2btrhv

azt látom hogy ami nekem van az esztergált felület és csak ezért bátorkodtam berakni hátha valaki elgondolkozik a gyárthatoságán .

7kcyndjdg

Szia Karcsi,  
e-mailt kuldtem.

Miki2

Szervusztok!
Lehet, hogy senkit nem érdekel, azért megpróbálok egy képet ide betenni.
Ez a "CNC-sített" STRIGON marógépről készült. Meglepően jól működik.
http://www.freeweb.hu/pontoshm/atalakitas.jpg" border=0>

Miki2

Persze készül a másik gép is. Sok olyan dolgot készítek hozzá, amitől egy gép olcsó lehet.

bmejdz9nu

szép nagy mocik hajtják... persze gondolom kell is... tehetnél még fel képeket... pl. a hunbay.com-on van még hely...:)

000000000

Hány Nm-esek a motorok,és milyen áttétellel hajtod a tengelyeket?

Miki2

Szervusztok!
A motorok:"X" és "Y" 6.4 Nm, "Z" 12 Nm.
Az áttételek úgy lettek beállítva, hogy az "X" és az "Y" a motor egy fordulatára 2 mm-t mozdúl, Míg a "Z" 1 mm-t.
A max sebességek "X" 1500 mm/perc, "Y" 1000 mm/perc, a "Z" 200 mm/perc. A gép eredetileg 750, illetve 320 mm/perc gyorsjárati sebességgel működött. Ezen terheléseket úgy sikerült elérni, hogy közben megmaradtak az eredeti előtolómű elemei is. Továbbra is használható konvencionális gépként. Ez nagyon jól jön PL.: osztófejes, vagy körasztalos egyedi munkáknál. Vagy csak egyszerű síklapolásoknál, amikor lusta vagyok egyetlen darab miatt programot írni.
Üdv
Miki

000000000

Hátha valaki nem ismeri, így is lehet merőleges menetet fúrni egyszerű kis segédeszközzel.http://i262.photobucket.com/albums/ii98/body_026/DSCF0826.jpg?t=1201021804" border=0>

000000000

Hátha valaki nem ismeri, így is lehet merőleges menetet fúrni egyszerű kis segédeszközzel.

http://i262.photobucket.com/albums/ii98/body_026/DSCF0826.jpg?t=1201021804" border=0>

bmejdz9nu

Mindíg tanul az ember :) Jó ötlet! Köszönettel!

000000000

Szia! Nem igazán értem, mi a szerepe a kézi hajtóvasnok? Ahozképest ha a tokmányba fognád a szerszámot.

000000000

Szia Danibá!
A fúrógépet nem hajtom, az csak a merőleges pozíciót biztosítja, a fúrógép mozgatókarjára eősített gépsatu megakadályozza, hogy a főorsót a rugó felemelje. Magát a menetfúrást a hajtókarral végzem.

3vv2btrhv

ZSENIÁLIS !!! kérek egy ijen hajtovasat postán utánvétellel . KOMOLY !!

000000000

Kösz! Jó ötlet. Most vettem észre a karra akasztott gépsatut.

Mondok én is egy ötletet erre a témára. Ha készítesz egy patron szerü betétet a tokmányba, amibe kisé lazán illeszkedik a menetfúró és elinditod a gépet. A kart megfelelő magasságban megállítod, kihuzza a menetfúrót a megfelelő menethossz elérésekor a patronból és megál.