Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mechanikai ötletek

Indította gaben, 2024 április 09, 15:37

Előző téma - Következő téma

istvan58

remrendes

En azon gondolkodom, hogy vagatok egy akkora kazanlemezt, amennyivel tul lognak a gerendak es alulrol csavarozom hozza.

m6j2vsrdz

Még ez is jobb mintha külön lennének. De az igazi, ha a lemez síkja merőleges az U-profilok hossztengelyére. Értem, hogy nem akarsz egybehegeszteni. Akkor csinálhatnád az eredeti megoldást, kiegészítve az általam javasolt U alakú lemezzel: csavarozhatnád a fenéklemezekhez, illesztőcsavarokkal. Sima csavar értelmetlen. Azért hegesztenék, mert rezeg minden ami kikezdheti a csavarkapcsolatokat így az erőátvitelt és ez most még elkerülhető lenne.
Szerintem érdemes megvárni a T. Fórumtársak újabb véleményét is [#wink]

remrendes

Nincs okom kapkodni. Meg a linear sincs a kezemben, oda kell meg egy kis logisztika.
Az egeszet illesztocsavarokkal raknam ossze eloszor, remelhetoleg minden oda esik majd, ahova szeretnem.

m6j2vsrdz

Csak nem haragszol anyósodra?  [#vigyor1]

000000000

Szia,

kb 40-50 liter anyagot anyagot használtam fel. A gyanta amit használtam egy apoxi volt, 8 órás fazékidővel így volt időm. Kézzel kevertem, nyilván került bele valamennyi levegő, de nem hinném hogy sokat számít. Ha bővebben érdekel a konstrukció majd csinálhatok képet.

m6j2vsrdz

A kilógó U-profilokra érdemes lenne még egy sajátfrekvencia számítást végezni, esetleg kimérni. Közelítő becslést lehetne tenni pl. http://amt.sze.hu/images/am/2011_2012_1_felev/BSc_nappali/Rezgestan/Rezgesmeres_II.pdf" TARGET=_fnew>4. old. utolsó képlet szerint
Alfa képletébe a kieresztés felét, az U tömegét és a táblázatból vett Ix-et kell beírni.
Összekötve sem nagyon változik, csupán az összekötő lemez súlya és a tömegközéppont kitolódása befolyásolják. Ha ez a freki a maród fordulatszámához kritikus, akkor bizony elgondolkodni másik U profilon - esetleg zártszelvényen + kiöntés. Biztos van más befolyásoló tényező is - maró pl. - de én itt már nem vagyok képben.  [#pardon1]

remrendes

Szalai György ur nagyon beletette a bogarat a fulembe, az egyeb kiegeszitokkel. Ugyhogy lehet nem sokat fog lelogni hatrafele (150-200mm), mert elorefele is kilogatnam. A merolap szemkozti oldalara tudnek pl forgatot szerelni ugy, hogy a Z-nek sem kellene tul nagy mozgastartomany.

Szalai György

Az önfrekvencia elnyomásának-elhangolásának is vannak alternatív módjai, a polimer betonos kiöntésen kívül.
Pl. Nagyon hatékony és egyszerű hobbymódszer a merőben eltérő önfrekvenciájú anyag (deszka) hozzácsavarozása és ragasztása.

Szalai György

Mikor használhatók ki jobban a gerenda túllógatásából adódó plusz munkatér lehetőségei?
Ha mindkét végén kilóg, de csak feleannyira, vagy ha csak az egyik oldalon lóg ki, kétszer annyira?

remrendes

Ott a pont. Meg jo is, hogy 880-as lesz a sin :)

m6j2vsrdz

Fúrta az oldalam a kíváncsiság honnan is kéne elhangolni és merre az U160-asodat  [#lama]

http://kepfeltoltes.hu/150206/n_vtelen_www.kepfeltoltes.hu_.jpg" border=0>

000000000

000000000

Hátha valakinek jó,most találtam!

Üdv.

vjanos

Ha a 4 db 4000, akkor oké, de egyesével kicsit drága...
Na meg nemtudjuk a pontosságát.