Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mechanikai ötletek

Indította gaben, 2024 április 09, 15:37

Előző téma - Következő téma

000000000

:) a porszívó csövén van egy falslevegő szabályozó, amivel a max vákuumot tudja állítani... szükséges kis levegőt beengedni, mert leéghet a motorja, ha nincs hűtés, és ha elzárod, felpörög a motor... mert csökken a terhelés/légszállítás, ez is jelzi... (bocs a beleugatásárt)

000000000

ez igaz... tanulság: ne gravírozzunk szélvédő mögött a napon... hetekig :)

frkdv6dyr

000000000

gravírlemezt, nyákot kétoldalassal kiváló, (lakkozott fa) de a fához vákuumasztal 3-5 mm magasságveszteségből kijön...

galiba

A kétoldalas ragasztónál a sima fóliásra, vagy a habosítottra gondolsz? Az előbbi papírlap vastagságú, a másik kb. 2 mm.

A vákuumasztalnak a csövével vannak gondjaim. Kevés a helyem, a hosszú ám vékony vezetéken elfogy a nyomáskülönbség. Vagy nem?

000000000

"simára", vagyis pl szőnyegragasztó... olcsó is... és visszaszedhető...
nem fogy el a nyomáskülönbség, ha nincs nagy áramlás... vagyis a lemezed elzárja a furatokat (ahol nincs lemez azt letakarod)

000000000

elég 10-12 mm átm cső

TROMF22

Nem kérsz egy saját gépépítő oldalt?
Ott áttekinthetően lehetne követni a terved, géped alakulását. És ha szükségét érzed célirányosabban kaphatnál támogatást is.
(ezt mondjuk csak óvatosan remélem)

galiba

Kösz, akkor holnap papírbolt, ha az is görbén tartja a közepét az anyagnak, akkor fúrok-faragok egy kicsit. Az a baj ezekben a fránya lemezekben, hogy már mire hazahozom őket, görbülnek valamennyit.

xit3medzv

Vákuumasztalhoz a porszívó csak akkor jó, ha adsz neki fals levegőt, különben leég, mert nem hűl a motor. Fals levegővel általában kevés a vákuum. A munkadarab lefogatás topikban volt régebben kitárgyalva. Vékony cső jó, ha nem tervezel nagy veszteséggel az asztalon. A munkadarabot át lehet vágni, az asztalt nem kell letakarni, ha használsz flízt. Én ezt használom, nagyon jó, 0.3mm-0.5mm-re marok bele. -300mBar-t érdemes megcélozni. Egy oldal csatornás szívó a jó választás sztem.

http://www.sorotec.de/shop/Vacuum-Technology/Accessories-191/Vacuum-Fleece-230.html" TARGET=_fnew>FLÍZ
http://www.sorotec.de/shop/images/product_images/info_images/vlies.jpg" border=0>

ANTAL GÁBOR

pár mondatban kifejthetnéd ezt a Flízt. Annyit értek hogy  egy 1 mm es spéci légáteresztő  
 " fólia " amit a darab alá teszel és a maró belemarhat abba  ( vagyis a darab szépen átvágható )  De miért nem kell letakarni az asztalt ahol nem dolgozol ha a Fliz alapból légáteresztő ?  Egy ötletem van de az nagyon vad : ahol csupaszon van a fliz ott valahogy alakváltozik és nagyon lecsökken a légátersztése ahol meg a darab van ott légáteresztő marad. Vagy csak arról van szó hogy alapból kicsi a lég áteresztő képessége  de az elég ha egy oldalcsatornás szívóval szívod le a munkadarabot ?  

remrendes

Van olyan ketoldalu, ami szovet erositeses, azt hasznaltuk.

svejk

Hát nekem ilyen kell !! :))

Kis hazánkban hol lehet beszerezni?

Szalai György

Ha jól értem.
Nagy vastagsági méret pontosságú és nagy tapadású perforált szintetikus gumiszőnyeg.
A vastagsága típusonként 1-3mm között van, de a méret tolerancia +-0,3mm, de van amelyiknél csak+- 0,05mm.
A lyukméretre és eloszlásra nem találtam adatot.
A titok az, hogy légáteresztő, de nem annyira. A munkadarab körül is átengedi kicsit a levegőt, de marad elég leszorító erő a munkadarabon is. Ezért kell hozzá az oldalcsatornás légszivattyú, hogy elég legyen a szállított légmennyiség.

000000000

...konnyu leszedni az asztalrol egy  
ben lejon...
persze en csak hobicnc-s  vagyok... a profi hammeresek profik
(Bocs telo)