Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mechanikai ötletek

Indította gaben, 2024 április 09, 15:37

Előző téma - Következő téma

remrendes

X-ben 200W-os szervo, Y-ban pedig linear motor mozgatja :) 20-as a fejben lehet csak.
A Siemenset jobban szeretem, de carbont nem hasznalnek :)

lacata

Mechanikai ötlethez egy gép.
A gép szinte fillérekből elkészíthető.
Pontosság: 5 századon belüli.
A debreceni talin megtekinthető.
https://www.youtube.com/watch?v=9aQR0CBHdGY&feature=youtu.be
Teljes körű cnc megmunkálás,
3D nyomtatás,
Plazmavágás, cső és zártszelvények
áthatás vágása

000000000

Üdv,
ez hasonló felépítésű, kicsit hosszú a videó de jól meg lehet figyelni a részleteket...
https://www.youtube.com/watch?v=Yy6A3Mif0QY" TARGET=_fnew>Video

Fido

000000000

Sziasztok.Szeretném kérdezni hogy mi a véleményetek egy olyan megoldású gépről(DÖNTÖTT) aminek a vízszintes tengelyét két 6,4nm -es motor hajt.Lépés hiba miatt nem fog megszorulni?Esetleg láncal vagy valamivel kössem össze őket,vagy felesleges.  

2f428kduf

Az én kis gépem Y tengelye kettős, két motorral hajtva. Rendszertelenűl megszorul, kézzel kellett helyrehozni, megint ment x ideig, megint megszorult. Végül összekötöttem a két tengelyt egy bordás-szijjal, azóta minden OK. Mindez történt annak ellenére, hogy a két motor, tulajdonképpen  "egy" volt, azaz az egyik motor sorba volt kötve a másikkal, persze a tekecsek bekötésének alapos átgondolása után. Az egyik "csillagban" a másik "deltában"

000000000

Köszi az infót.Én is hasonlóra gondoltam.Titokban reméltem hogy nem kell hozzá nyúlnom,de ha így jobb akkor átalakítom.

designr

Ezta akét motort sorbakötve..ezt nem értem..csillag-delta..
A két motor összekötése szerintem is jó ötlet..egy nagyobb léptecs..esetlegg még lassítva is..nagy nyomaték..el tudja csavarni a gépet..abban bízni hogy hetekig szinkronban marad..nem lehet..
Régen Varsa írta a régi német gépéről..azt mindig rendszeres időközönként ütköztette..így visszaállítva a szinkront..A tengelyek összekötése vagy bordásszíj..vagy nekem olyan ötletem is van hogy a két orsó végére két szembefordított derékszög hajtómű..pl egy csötengellyel összekötve..az sem biztosan jó ha teljesen szoros az összekötés..pl szervóknál  lehet ráhajt a másik tengelyre?A lényeg hogy ne engedjen annyit hogybajt okozzon..A két tengely pedig Machban összefogva..vagy szervóknál slave-ben?Egyik vezérlő a másik encoderről kapná a jelet..Nekem is tervem a dupla tengely..

2f428kduf

H1 vezérlőm van, csak 3 tengellyel bír, viszont így 4 motorom van, ezért csináltam a két Y motorokból egyet.
Előre kell bocsátanom, mielőtt agyonlőnek az Okoskák, én sok mindent máshogy csinálok, eddig bejött, egyszer (3x)nem, ugyanis három lányom született.
  Visszatérve a motorokra: a léptecsek nyolc kivezetésüek, illetve megtalálható rajtuk, némi kutakodással. Az egyiket hagytam eredeti állapotába:6 kivezetéses,unipolárisnak. A két középkivezetés ment a táp pozitívra, a maradék 2-2 kivezetés ment a második motor kibontott négy tekercsére, alaposan kikutatva, hogy az átmenő áram mindkét motorban ugyanazt az elmozdulást eredményezve. Ezért írtam: az egyik soros, a másik párhuzamos.

ra8nsmk6w

Ha jól értem amit irtál akkor a két motor tekercsei igy sorba vannak kötve.

000000000

Sziasztok,

Valaki tudja hogy meddig lehet pörgetni tengelykötéshez használt kúpos szorítókat? Mikor kezdi berázni a tengelyt, főorsóhoz lenne érdekes, kb 12000 fordulaton lehet még használni őket?

Üdv

kmajer

Nagy fordulaton mindig ügyelni kell a forgó
tömeg kiegyensúlyozottságára.
Amennyiben a többi alkatrész kiegyensúlyozott,
ha jól emlékszem "Tarantorque" termékek között találsz megfelelőt.

000000000

Igen ilyen szorítóra gondoltam, de nem találtam erre vonatkozó adatot...

guliver83

"""Épül a gépem ::: Adamant gépe"""

Főorsó csapágyazással kapcsolatban volt egy pár kérdés, oda nem akartam szemetelni így itt kérdezek. Nekem lenne egy ilyen főorsó készen, milyen csapágyazást lehetne erre tenni?

http://gulivercnc.ucoz.com/_si/0/98270900.png" border=0>

kmajer

Hello,
a 14-es hosszon labirint tömítés
átm 50-re 2db ferde hatásvonalú "O"-ban távtartóval, hogy
a menetes részre tett szorítóval meg tudd feszíteni
átm 40-re 2db ferde hatásvonalú "O"-ban hogy
a menetes részre tett szorítóval meg tudd feszíteni

a kérdés már csak az, hogy a behajtást hogyan oldod meg :)

guliver83

Szerintem itt lett elrontva ez a főorsó, hogy rövid és nem lehet szíjtárcsát rátenni esetleg középre azt nem tudom mennyire megoldható lenne.