Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mechanikai ötletek

Indította gaben, 2024 április 09, 15:37

Előző téma - Következő téma

3wm3x3zz

szerintem  nem   , mert  az  érzékelési pontossága  nagyobb  mint  0,1mm,  nekem  sima  mikor kapcsolo  van   amire egy  kupos  lemez  fut  rá  .

000000000

ahhhh, nah azt nem is néztem, mármint a pontosságot. nem akartam szétfúrni a gépet de akkor kénytelen leszek. A tieden láttam a kapcsolókat :-)

000000000

Iparban a referencia kapcsoló csak a enkóder nulla jelével együtt működik.
Ott görgős mikrokapcsolók vannak és egy rámpára futnak rá ami olyan hosszú, hogy az enkoder Z jele megérkezéséig még ne fusson le róla.
Az mindig hajszál pontosan ott áll meg.
Alternatívának a görgős mikrokapcsoló plusz rámpa dolog is megfelel.
Az is elég pontosan megáll 0.01-0.02mm között  

remrendes

Beultetogepeknel 3 fele megoldassal talalkoztam eddig, http://download.autonics.com/upload/data/BS5_EN_CAT%28ACA-KE-08-0320D%29_131028.pdf" TARGET=_fnew>ilyen tipusu szenzort hasznalnak a leggyakrabban. Nemet gepeken http://www.united-tech.net/pic/big/830_0.jpg" TARGET=_fnew>ez a jellemzo. A harmadik verzio, amikor nincs vegallaskapcsolo, az encoder kikapcsolt allapotban is szamol.

000000000

SMD Beültető gépen én is találkoztam ilyen megoldásokkal, de ahol fröcsög a forgács és a hűtővíz mint egy forgácsoló gépen ott az optokapu eleve kilőve.
Sokat szívtunk a strassz kövező gépekkel mert ott a tár végállása is ilyen optokapus megoldás volt.
Elég volt egy kis szösz vagy bármi kosz, kőszilánk máris elment az egész és szórta szanaszét a cuccot a gép.
Szemmel alig látható dologról beszélek és már az elvitte a sűrűbe a gépet.
A reed cső plusz mágnes se a legjobb megoldás.
igazán jó megoldást még nem láttam ami 100%-ig pontos és hülye biztos lenne.  

remrendes

Az utolso, amig az encoderben nem merul le az elem :)

remrendes

Ez mar a sokadik verzio, de ez tunik a legjobbnak. Meg nehany merevito, aztan haladoahtok tovabb. Talan igy lesz a legegyszerubb legyartani is. Majdnem egy sikban van a csapagy kocsi es a golyosorso anyaja. Erre jonne egy 15mm-es alulap a megfelelo helyeken kifurva.
http://kepfeltoltes.hu/150303/12368004182_www.kepfeltoltes.hu_.jpg" border=0>

TROMF22

Szépen tisztul a konstrukció. Ez az IPB, HEB vagy HEM profil kedvezőbb mint az UPE amit korábban emlegettél.
Sajnos mint nyitott, melegen hengerelt szelvény tele lehet saját feszültséggel. Ha az egyik övlemez 40-45%-át eltávolítod valószínű, hogy deformálódni fog.
Lángvágással ne próbálkozz!
A ~ fél  övet leforgácsolva is számíts rá, hogy a síkba munkálandó felületeken emiatt nagyobb lemunkálásokra lehet szükség.
Ez persze újabb feszültség átrendeződés -> deformáció.
Nem egyszerű korrektül végig vinni ezt a megmunkálást, elvileg nagyon kellenének a
közbülső feszültségmentesítések.
Nem olvastam vissza, milyen megmunkálási lehetőségeid vannak. Az lenne a legjobb, ha pályák, csapágyházak felfekvő síkjait már az összeszerelt vázon tudnád véglegesre megmunkálni. Egy felfogásban közös síkba.
(Egyébként azért a mérőlapért még mindig fáj a szívem.)

Említettél valamilyen bordás merevítést.
A nyitott szelvény gyenge csavaró merevségén és rezgéscsillapító képességén az javítana a legtöbbet, ha a jelenlegi gerinccel párhuzamosan, belül teljes hosszban, egy lapot hegesztenél be, ezzel kvázi zártszelvénnyé válna. A rögzítő csavarok eléréséhez elég lenne ezen kis ablakokat képezni.
(Persze a hegesztés újabb feszültségek forrása lehet, de valamit valamiért.)

remrendes

Koszonom a tippet. En is sajnalom, fel is ajanlottam csere egy hasonlo meretu egyeb ontvenyert vagy gepalapert, de senki nem jelentkezett. Meg mindig jobb neki itt, mint a mehtelepen.
A gerenda ossziranyara merolegesen gondoltam 6-os lemezbol, mindket oldalrol kb 4-6db-ot. Olyan letra szeruen. HEB gerenda.
A terv az, hogy behegesztem a mereviteseket meg a linear talpat es utana megy a marogepre. Oldalankent 1mm fogasmelyseggel szamoltam.

galiba

Urak! Hogy a manóba lehet lefogatni egyenesen egy vékony lemezt? Az asztal tutira síkba van marva, és akárhogy is rögzítgetem körbe, középen mindig lesz egy pukli benne. Nem nagy, 1-2 tized mm, de van. És mindegy, hogy nyák, 3-as rétegelt lemez, vagy 4-es mdf lap, púpos lesz.

frkdv6dyr

Csinálj egy vákumasztalt. Egyszerűen elkészíthető, és elsőre egy porszívó is megteszi. Ha fix asztalos a géped, akkor csak Z-ből vesz el némi magasságot, ha mozgó asztalos a gép, akkor egy kicsit jobban oda kell figyelni a porszívó csövére.

000000000

Csak a porszívóból vedd ki a porzsákot, mert szétszakítja a vákum és beterít a por mindent mire észreveszed.

000000000

szia, kétoldalas ragasztóval... pl szőnyegragasztó, de létezik erre a célra gyártott műanayaglap, ami tapad... persze nem porózus pl fa munkadarabhoz

frkdv6dyr

Na olyat vettem mobil rögzítésre a kocsiba. Kifejezetten erre készült, csak nem vették figyelembe a nap káros hatásait. A második napon a levételkor szembesültem a problémával. Nem akart lejönni, a tokot meg örökre megfogta a ragasztó és foltot hagyott.

galiba

Kösz, de... Mozog az asztal, mert egyszerűbb volt megtervezni így. Ráadásul az asztal alatt jól tele van pakolva minden vicik-vacak áramkörrel, úgyhogy a porszívó kilőve .) 28 x 32 cm a munkafelület, és nagyrészt fát gravírozok vele. Most a kényesebb helyeken fentről nyomom kézzel, de ennek előbb-utóbb öndekorálás lesz a vége. Egyéb ötlet?