Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mechanikai ötletek

Indította gaben, 2024 április 09, 15:37

Előző téma - Következő téma

000000000

Néha fogaskerék és bordásszíj gondokkal találkozol? A megoldás: "fogaskerekgyarto.hu"
Műszeripari fogaskerékgyártás - megfizethetően.  
:-)

jani300

Senki nem fog 4-5 darabot rendelni attól hogy mindenhova beírod !

vvvsmkgjx

Adott egy kb 1mx1m -es 10mm-es acéllemez. (ezt sikerülne szereznem baráti áron). Itthon lenne hozzá 30-as szögvasam. Gépasztalt gondoltam belőle csinálni. Erre a konstrukcióra gondoltam kimerevíteni. Mi a véleményetek? Hobbymaró alapnak készülni fa ill. alu marásokhoz.
http://www.kepfeltoltes.hu/view/140303/alap_www.kepfeltoltes.hu_.jpg" border=0>

vvvsmkgjx

ra8nsmk6w

A 10mm acéllemezhez a 100mm szögvas illik a 30mm az pozdorlya asztalhoz való. 1 méteres darabot még nem láttam egyenesbe. Persze ez igaz a nagyobb méretekre is, de azok még elbirják a sikolást

Vetesi75

A hegesztés meg fogja görbíteni. A harmincas szögvas is nagyon gyenge ilyen célra.

ra8nsmk6w

vvvsmkgjx

Igazából a plusz súly miatt is jó lenne az acéllemez. De ha jól értem akkor jó lenne az elv, csak nagyobb szögvas kellene alá, vagy jó lenne ez is, de max bútorlaphoz. Megfontolom. Köszönöm a válaszokat!

vvvsmkgjx

A hegesztés gondolom, hogy elhúzná. Utána egy kétoldali síkmarás megoldaná a problémát itt a kérdés az, hogy mennyire vékonyítaná el az anyagot mire síkban lennék. Esetleg csavaros megoldás?

Szalai György

„Esetleg csavaros megoldás?”

Ahhoz kicsit csavarosan kell gondolkodni.
A hegesztéstől nem marad sík a lemez, a merevítő bordarendszer meg nem elég merev, ha a kapcsolódási pontjai csak csavarozva vannak.
Talán készíthetnél egy öszvért, ami merev is, meg elég sík is.
A merevítő borda rendszert viszonylag síkra össze lehet hegeszteni önmagában, (a lap nélkül) ha csak a lapra merőleges irányú, szimmetrikus, kettősvarratokat készítesz.
Azután a kész bordarendszerre rácsavarozhatnád a síklapot, DIN 7991 csavarokkal.

PSoft

"Ahhoz kicsit csavarosan kell gondolkodni......DIN 7991 csavarokkal"

Ahahhh!
Szóval,....http://webaruhaz.csavarda.hu/csavar/belsokulcsnyilasu-metrikus-csavarok/din-7991-sullyesztettfeju-belsokulcsnyilasu-csavarok" TARGET=_fnew>süllyesztettfejű inbusz .:))

Szalai György

Igen. Az M6-osnak a feje 12mm átmérőjű és 3,3mm mélyen kell süllyeszteni, hogy szintben legyen.
Azért valami minősített, legalább 8.8 szép fekete volna jó, tekintve hogy mégiscsak gép lesz ebből, nem pedig bútorfiók fogantyúcska.

PSoft

A "minősített,szép feketét" értem.(látom is magam előtt:)
(meg azt is,hogy jó volna :(
De,mi lenne az a "8.8"...méret?:))

PSoft

Látom!...nem rég regisztráltál.:)
[#wave]