Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mechanikai ötletek

Indította gaben, 2024 április 09, 15:37

Előző téma - Következő téma

jani300

[#eljen]
Jahh ! De az nagyon füstöl !
Magamtól nem írtam volna . De ha már megemlítetted , hát nekem is rögtön ez ugrott be .

ANTAL GÁBOR

A házi hasznosításnál nekem sincs ötletem. Az ipari az más: a cementgyártás során a cement kötésének lassítása ( nem tévedés!) érdekében használtak piritet korábban . Ma gumiabroncsot égetnek ( a kén kell nekik) : ezenkívül darálnak is  gumit aminek két felhasználása is ismert : Gumitégla ( játszótér, futópálya ) ill ha nagyon finom a darálék ( ami nem  is darálógépen megy hanem vízsugaras aprítógépen csinálnak ) akkor töltőanyag gumiba. Évekkel ezelőtt ipari felkérésre szerkesztettem és kiviteleztem egy gépet ami kitépi a gumiabroncsból ( akár teherautó vagy traktorgumi is ) a peremkarikát ( ami a felninél van ) Ha valakit konkrétan érdekel akkor mailben leírom ( de házilagosan azért macerás mert komoly teljesítmény kell hozzá ( 25 tonna húzóerő )

VighLajos

Ennek a fele rendben van: a 0.7-es, 0.8-as vastagságú lap mindent elvág.
Nekem egy HBM-400-ad szalagfűrészem van, gondoltam, nem várom meg, míg tönkremegy az egyetlen lapom, beszereztem egy tartalékot: 0,8 mm vastag és 25 mm széles.
Egy nyugdíjas asztalos ismerőstől kaptam ajándékba, az én gépemre lett leszabva, végtelenítve, kihajtogatva, élezve, stb.
A probléma az volt, hogy nem lehetett kifeszíteni: a kerékre való felfutáskor és lefutáskor "hasa" volt... Kicsi a kerék átmérője ehhez a lapmerevséghez.
500-as vagy nagyobb gépen nem lenne gond.
A kis sugarú kerék miatt amúgy hamar eltört volna a periódikus görbüléstől, egyenesedéstől.

000000000

Én annak idején mikor gépet építettem megvettem a "Faipari gépek" című könyvet mivel még nem létezett internet akkor - most ha belépsz pld. a PILANA honlapjára a faipari fűrészlapoknál egyből megtalálod ezt a fűrészlap vastagság megválasztására ajánlott számítási módszert --- elnézést de még ennyit tennék hozzá a "buta képletről" . [#papakacsint]

000000000

Gábor - talán most aktuális  : amit a múlt héten szombaton mutattál gyári háromkerekes szalagfűrészed talán érdemes lenne meghirdetni eladásra . Szerintem már úgy sem fogod használni mert az embernek nincs mindenre ideje te meg úgy is nagyon elfoglalt ember vagy .

VighLajos

Kösz a képlet fellelési helyét.
Azóta kaptam 20 mm széles, 0,6 mm vastag szalagot 25 m-es tekercsben, lett belőle 8 db lap, elég lesz egy ideig.
Ezzel már hasít rendesen!

zozo

Hostya, nem, nem a kazánba kell a gumi. A horgászok csónakkikötőben ütközőnek teszik fel.
Ne verődjön a stégnek, vagy egy fa oszlopra húzva két csónak közé, hogy ne ütközzenek egymásnak.  Továbbá a szállító kocsin szintén jó   alátámasztásnak.  
Az én módszeremen csak vigyorognak, mert én csigarendszerrel, saválló drótkötéllel húzom be a stégtől 5m-re a járgányt, így a szabadvízen kedvére táncolhat :)

VighLajos

Erdélyben láttuk: a köpegy felvágva, kiterítve disznóetető vályú...
A két vége felkunkorodott, így az anyag nem folyt ki belőle. Részleteket nem láttunk, mert az említett műtárgy egy iszaptenger közepén volt, ahová csak hónaljig érő gumicsizmával, vagy disznócsülökkel lehetett bemenni.
Ez az újragasznosítás!
[#eljen][#smile]

VighLajos

VighLajos

újragasznosítás=újrahasznosítás

n2m4zws6

Válasz a csevegőn

000000000

Hőlégfúvó házilag.

http://cnctar.hobbycnc.hu/Vbody/vegyes%20cnc/tn_1DSCF0781.JPG" border=0>

http://cnctar.hobbycnc.hu/Vbody/vegyes%20cnc/tn_1DSCF0778.JPG" border=0>

http://cnctar.hobbycnc.hu/Vbody/vegyes%20cnc/tn_1DSCF0779.JPG" border=0>

000000000

http://cnctar.hobbycnc.hu/Vbody/vegyes%20cnc/tn_1DSCF0781.JPG" border=0>

4um5b65d

Nem semmi....
Szerintem Te fognál két krumplit , egy kockasajtot meg 2 méter piros szigetelő szalagot aztán ennyiből fel is tudnál menni a holdra.
[#taps][#taps][#taps]

Légáramnak mit használsz, PC ventilátort, vagy csak simán szájjal fújod ?

000000000

Az a kis kék akvárium szellőztető fujja a levegőt.