Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mechanikai ötletek

Indította gaben, 2024 április 09, 15:37

Előző téma - Következő téma

4k0yxz3fu

Ezekhez mind ilyen bazinagy tápegység van?

4k0yxz3fu

Köszi. Ez is bazinagynak tűnik nekem.

mxjj54gxi

Szalai Gyuri által is javasolt Maxxonból gyártanak 6 (hat) mm átmérőtől komplett motort és hozzá illő bolygóművet, egész nagyig!
Csak győzzed kifizetni!
Nem lenne egyszerűbb, ha megadnád a max átmérőt, ami jó neked?

n2m4zws6

Még két szabály és talán ki is merítettük ezt a témát.
A szalag és a támasztógörgő közt kb. 1mm-nek kell lenie!
A szalag vastagsága pedig a kerék átmérőjének az ezrede lehet.

000000000

Ezt "vadember"-nek külön emeld ki !Talán úgy megérti .[#kacsint]

7vpav5d32

"A szalag vastagsága pedig a kerék átmérőjének az ezrede lehet. "
 Ez így azért nem igaz! :)  
Ezek szerint akkor azokra az ugri-bugri einhell meg más kis gépre csak 0,15-0,2mm-es lapot lehet tenni? Vagy 1000-es gépre nem lehet feltenni az 1,5-ös lapot? Lap minősége a fog árok alakja, a hajtogatás, és a gép jó futása a lényeg. 0,7-0,8-as lap szinte mindenre jó szerintem.  

7vpav5d32

Mellesleg az az 1mm-es hézag sem stimmel [#crazya]

000000000

Az átlag lap 0,7-0,8 mm vastag ilyet használok a 350-es szalagfűrészemen is illetve 1 mm-est az 530-as vízszintes mobil szalaggatternak nevezett sk. fűrészemen .Mivel géppel van élezve ezért a fogtő rádiusza is megfelelő.A hiba akkor adódik ha valaki háromszögű reszelővel élez és nem szalagfűrészhez való gömbölyített élű hanem sarkossal ,elindítva ezzel a fogtő berepedését.Ismerősöm évekig dolgozott olyan önjáró szalagfűrészgéppel amelyen hátsó megtámasztás nem is volt, a kerék 30 mm széles volt mégsem akart lemászni a lap hátrafelé.

000000000

Szerinted  ezt magunktól találtuk ki? Tanulj !Olvass!  [#gunyos1] Az "1mm-es " hézag ugye arról szól , hogy terhelés nélkül ne érjen hozzá a fűrészlap a támasztó görgőhöz . Az 1/1000 ugye meg arról szól , hogy hogyan válaszd meg a fűrészlap vastagságot - vékonyabb lehet , vastagabb lehet de nem ajánlott a fűrészlap üzemóra csökkenése miatt . Aki eltér ettől hát eltér , az ő dolga . Napi 20-40 db fémipari fűrészlapot levégtelenítek - és persze mellé jóindulatból néha próbálok tanácsot  adni ... de nem erőltetem mert minek ?

7vpav5d32

Kicsit visszább az agyarakkal! :)  
Szerinted ez mit jelen? "A szalag vastagsága pedig a kerék átmérőjének az ezrede lehet."
 Azt írta, hogy LEHET. Ez nem igaz! Mutatok neked 1,65mm-es szalagfürész lapot Te meg mutass nekem olyan gépet aminek 1600-1700mm-es a tárcsája! :) Az támasztó hézag pedig leginkább attól függ milyen a gép felépítése.

000000000

Te meg szedd már össze magad és a gondolataidat . Azt olvasd el és pontosan értelmezd amit én írtam !

000000000

Nevetséges , hogy mindig akad pár jó ember itt aki megragad néhány szót - végig nem olvassa , nem értelmezi a mondani valót csak az a lényeg , hogy valamibe bele tudjon kötni .[#boxer]Eredetileg írtam , hogy Faipari gépeknél "ökölszabály" - rögtön jött egy "okoska" aki a faipari gépekre AJÁNLOTT lapvastagság választást átkonvertálta a saját fémipari gépére ! Más a támasztó görgőnél leírt "1mm" - be is beleköt - de kérem ki az a hülye aki leméri ezt a hézagot - szándékosan nem akarja megérteni a mondandót : TERHELÉS NÉLKÜL NE ÉRJEN HOZZÁ A TÁMASZTÓ GÖRGŐHÖZ ! Hogyan lehet az , hogy én automatikusan átugrottam "LEHET" szót pedig én is sokáig használtam 500mm-es keréken 0,7 mm-es fűrészlapot - talán mert nem akartam egy szóba belekötni ? Ez a sárga fórum tényleg arról híres , hogy vannak rajta emberkék akik árgus szemekkel figyelik hátha valaki elejt egy kis hibát és rá lehet ugrani - persze ezzel bizonyítva a saját okosságukat . Tudom ,- hiányzik az erős moderátor innen . Miért nem lehet a másik esetleges hibát barátságosan megközelíteni , próbálni megérteni ?

n2m4zws6

Olvass légyszi vmi szakirodalmet, hogy mit ajánl! Amúgy anno én is 0.8-ast használtam mert ehhez jutottam hozzá mint ahogy gondolom Te is.
A KB!!! egy mm-t meg így tanította a mesterem az Ő nevében is bocsánatot kérek Tőled ha tévedett!
Amúgy meg bocsi de én nem vagyok hajlandó a kis ugri-bugrit az egésznapos használatra szánt géphez hasonlítani.
Mindenki azt és úgy használ amit és úgy ahogy akarja. Ebben ez a jó.
Kitaláltam egy játékot: Te mindenben jobb vagy nálam én ezt elismerem, Neked meg nem kell többé bármiáron ezt bizonyítanod. (ha Neked ez mrgfelel)

n2m4zws6

Mondjuk ha vmihez építő szándékkal nem tudok hozzászólni akkor inkább maradok a kukkoló poziciómban mert így tartom helyesnek.