Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mechanikai ötletek

Indította gaben, 2024 április 09, 15:37

Előző téma - Következő téma

keri

Neeee
az direkt van ott, abba kell bepattintani a patront és így amikor csavarod ki, ki is húzza a patront. Ha nem így teszel a következő kérdésed az lesz hogy lehet kiszedni a patront a helyéről :D

000000000

Szerintem egyszerűen csak nem tudod rendeltetés szrűen használni a szerkezetet.
Nincs annak semmi baja. A patront csak egy helyzetben lehet behelyezni és utána nem esik ki magától az anyából.

Sz.József

Meg ne próbád kiköszörülni...!!!
Az bele való, az a perem húzza ki a patront...
Berakásnál, előbb tedd a patront a kupakba a perem mögé (ferdén kell belepattintani)  
és azután tekerd be a kupakot a patronnal együtt...
Ez már itt a fórumon egy párszor le lett írva...

Sz.József

Na, látod, előttem már ketten is "kétségbe estek"... [#smile]

Virbo

Igazatok van, sose láttam még ilyet közelről.  
Kipróbáltam és tényleg... :)

Köszi mindenkinek!

Virbo

Ja ige, a következő kérdés:
Vajon milyen csapágyazást kell egy pici fortunának csinálni?  

Arra gondoltam, hogy valami ékszíjas, vagy fogasszíjas hajtás lenne a tengely végén.
Sima mély hornyú golyós elég, vagy kell valami spéci csapágy hozzá?

000000000

No akkor szalad neki még egyszer és próbáld helyesen elolvasni amit írtam !

000000000

Az ökölszabály csak ajánlott - te döntöd el milyen vastag lapot használsz . Nekem is volt anno 500-as kerékkel szalagfűrészem majd 630-ra váltottam de folyton vágytam a 800 mm felettire . Már nem kellene semmilyen méretű az udvarra ( no fűrészpor !) - a telephelyet meg most adom el .És eddig minden mondókám a faipari gépekre vonatkozott !! A fémipari az más - de ott is van választék - én pld. össze sem hegesztek 13-as lapból 0,9 mm vastagságút csak ha 3 m feletti a hossz mérete ... alatta csak 0,65 mm-est érdemes a reklamációk elkerülése végett .

000000000

Teljesen egyetértek veled csak még én a  forgácskefe állapotát is a figyelem központjába helyezném . Hanyag felhasználók jelentéktelennek veszik és nem veszik észre a kerékre  felrakódott forgács okozta problémát .

Sz.József

Ok, én sem szeretem a fűrészport :),  
ezért szinte automatikusan a fémipari fűrészben gondolkodtam... [#wave]

gsbwxanch

Sziasztok!
Nem cnc..de biztos már készített valaki szalagfűrészt otthoni faaprításra. Ha van aki segítséget tudna adni, azt várom. Fényképekkel stb.

A felső kerék állíthatósága a lényeg.

Köszönöm előre is!!
J.

000000000

2db köracél,egy orsó és egy csapágyház ami a 2db köracélon mozog,semmi bonyolult...

r2u4n063m

Az alábbi linken láthatsz fából készültet, valamint az oldalon sok érdekes tartalmat. Nem írtad, de fontos tudni, hogy asztalos jellegű az a faaprítás, vagy a tüzelőnek szolgáló rönköket akarod feldobálni rá. Eddigi ismereteim alapján azon az állásponton vagyok, hogy a két nagy kerék jobb, mint a három kisebb, mert nagyobb sugárban hajlik a lap, kevésbé töri meg, így vastagabbat alkalmazhatsz.  
http://woodgears.ca/bandsaw/build.html" TARGET=_fnew>Szalagfűrész
Youtubeon, illetve a googlén keresve különböző oldalakon több ötletet is láthatsz a homemade bandsaw, how to make a bandsaw... stb keresőszavakkal

000000000

A két rúdon persely majd erre billenősre egy csappal rögzíteni a csapágyházat amit hátul szintén a két persely közepénél egy csavarral lehet állítani.Ez kell a szalagfutás beállításához. A magasságihoz meg egy kibelezett autóemelő orsója és anyája elég.A menetes szár nem jó.

kua93zk4w

Szerintem nem érdemes sok energiát áldozni a gyártásra.Egyszerűbb ha veszel egy kisipari készítésűt. 100-150ezer közt már kapsz használhatóakat. Mire megveszed az összes alkatrészt többe fog kerülni.
Ha otthon fából akarsz építeni /nem éri meg/ a kerekeknek jobb tartósabb ha küllős mint a szekér kerék.Asztalosként találkoztam fából épített szalag fűrészel ahhoz sok idő kell főleg ha nincs hozzá faipari géped.  
Azért is meggondolandó mert a fa mindig mozogni fog főleg ha nem műhelyben tartod, pár év alatt szétesik.