Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mechanikai ötletek

Indította gaben, 2024 április 09, 15:37

Előző téma - Következő téma

Motoros

Közben egy másik topikból egy idevaló http://www.ptfe.hu/main.php?main=techno" TARGET=_fnew>link Sz. Gyuri jóvoltából.

svejk

Leginkább semmivel.
Nem befőttes gumik ezek. :)
Viszont a különböző gyártók méretei szórnak, illetve idő elteltével a kopás miatt kell az állítási lehetőség

Szalai György

A megfelelő szíjfeszesség megelőzi a szíj nem húzott oldalának üzem közbeni megereszkedését, (ami rontaná az átvitel szögpontosságát) és biztosítja az optimális fogilleszkedést.
Megfelelő mértéke általában az üzemi húzóerő (húzott oldalban ébredő) 10-30%-a.
Szerintem nem megoldható a megfelelő szíjfeszesség elérése feszítőgörgő vagy tengelytáv változtatás nélkül. A szervóhajtás váltakozó mozgásiránya miatt a tengelytáv változtatást alkalmaznám. Ha a szíj hőmérséklete üzem közben nem változik jelentősen, és a hossza sem nagy, akkor nem látom értelmét a rugós szíjfeszítőnek. Tehát egy illesztő szeg körül elfordítható motortartó lemez és két rögzítő csavar.
Szerintem.

000000000

Sziasztok,

Koszonom a valaszokat, valoszinuleg a tengelytav valtoztatassal oldom meg.
Van egy masik dolog.
Ha veszunk egy szijhajtasos gepet. Sokszor felmerulo problema, hogy nehez elerni a megfelelo felbontast, mivel mar pl a legkisebb T5 os tarcsa kerulet is 50mm korul van. En leptetomotorral akarom majd hajtani a gepet, pontosabban hibrid servoval (encoderes leptetomotor) leattelezni nem akarom, mivel minel aalacsonyabb fordulaton mukodtetem a leptetot annal nagyobb nyomtekot ad le. Nem beszelve arrol, hogyha csupan a felbontas novelese miatt atteleznem le, akkor lehet tobbet vesztek mint amennyit nyerek, hiszen maga a szijhajtas is hibazik valamit. Arra a megoldasra gondoltam, mi lenne, ha direktben meghajtanam a tarcsat, majd errol a tengelyrol csinalnek egy gyorsito attetelt egy encoderre. Az atviendo teljesitmeny szinte o csak meg kell forgatni az encoder tengelyet-ebbol adodoan a szoghiba is a 0-hoz tartana :) Lehetne nagyon kis szijat hasznalni akar muanyag tarcsakkal, nem rontva ezzel a dinamikat. Pl 4 szeresere gyorsitani egy 1000 res encodert a hajto tengelyhez kepest, igy lenne pl az emlitett tarcsaval 50mm elmozdulasra 4000 line, ami ugye 16000 hasznos jel ha jol tudom, bar ehhez a reszhez mar nem ertek.
Szerintetek mukodhet a dolog?

s73tgf9vg

Sziasztok!
Ehhez hasonló rugós, gyorsan cserélhető szerszám befogóra keresek ötleteket. Hungarocell farigcsáláshoz kell max 6-os fúróval.

http://www.tangentaudio.com/wp-content/uploads/2011/02/Spring-Loaded-Engraving-Tool.jpg" border=0>

besirkyjh

Szia  

Ha jössz vasárnap akkor szolj és a kezedbe adok egy ilyet ami akár automata cserélö is lehet ! :)
( illetve az is ) .

s73tgf9vg

Köszönöm, majd akkor elmondom a részleteket :)

s7manbs8

Ezeket a peremes golyós orsókat hogyan lehet rögzíteni a hajtandó asztal lapjához, milyen módszerek vannak ?

Amiket itt a kedves eladók is árulnak az Adok-Kapok topicban ?

279nwbpsa

Kifúrsz pl. egy szögvasat a megfelelő helyeken,aztán ezzel már fel tudod fogatni az asztalra.

279nwbpsa

Ja,a golyós anyát tudod vele rögzíteni persze...

keri

Én ilyeneket esztergáltam hozzá.
https://jgpqpg.bay.livefilestore.com/y1psxMEV9f4Gnsz0hpyW4S0yGVxRYjihpHXHcFL1tZrz0Rd4-S7vphewMSA3V-874EA9rudwJhf5dg/Golyosanya%20foglalatok.JPG?psid=1" border=0>
Ezt a peremre lehet felcsavarozni, de van olyan is ami kicsit szélesebb és a szélein csavar van amivel az aljához tudod csavarozni.

s7manbs8

VTamás, keri kösz a tippeket, nézegettem már régebben is ilyen golyós anyákat hogy, mondom hogy is lehetne megoldani, mert elméletben még csak csak de gyakorlatban kell hozzá valami szerszám meg gép mikor ilyen darabokat kell valamihez csinálni.

Tamás a szervókat nézem majd tovább, csak most nagyon sürgős elfoglaltságom van egy hete.

279nwbpsa

Tudom,hogy nincsen otthon géped,ezért mondtam a szögvasat.Ahhoz elég egy satu,pisztolyfúró,esetleg reszelő...

Semmi gáz,csináld csak a dolgod nyugodtan.
Majd sorra kerül ez is...

keri

Nekem is ez a problémám. Ahhoz hogy marót építsek kellene egy marógép :)))
De legalább egy rendes méretű eszterga.

Amúgy valószínűleg én ezeket már nem használom, mert elvetettem azt a gépet amihez ezeket csináltam.
Ha már csak ez hiányzik a gépedből odaadom ingyen, de azért nem adom oda hogy nálad porosodjon :) általában nálam nem mennek veszendőbe az ilyen alkatrészek, valamilyen formában újjá születnek mindig, ha más nem mint alumínium forgács :)

s7manbs8

Igen házilag jelenleg fúróm van kézi most csak, más nem nagyon de régen nem is furkáltam már semmit se. Ilyen vasféléket főleg.