Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mechanikai ötletek

Indította gaben, 2024 április 09, 15:37

Előző téma - Következő téma

s7manbs8

Azért látszik, hogy láttál már ezt-azt, nem kell szégyenkezned. :)

besirkyjh

Ráérzek dolgokra :))

Piszkosul tetszik ez az egész lin meg cnc dolog .Tetszik mikor látom hogy sokan az itt kapott segitségekkel tudnak gyünyörü dolgokat kreálni ( amiröl én csak álmodom néha ) .Legalább rajtunk ne muljon :)

000000000

Szevasztok,
keresek olyan sporttársat, kinek akad némi tapasztalata a gumi alkatrészek adagolásával, pozicionálásával kapcsolatban.

köszönet előre is,
istvan

svejk

Meg tudja valaki mondani, hogy a PTFE szimeringek miért nem érintkezhetnek szereléskor zsírral, olajjal?
Értem, hogy a működésükhöz nem kell, de  miért TILOS?

xfg6v697j

Talán megduzzadnak.

4um5b65d

Miért, nem érintkezhetnek ?

xg2w6ib9x

Mi a helyzet, amikor a teflon bevonatú serpenyő érintkezik az olajjal és a zsírral ?
Léteznek teflon tartalmú olajak is.
Nem valószínű, hogy kémiai reakció alakulna ki, valami más lehet a háttérben.

kuv5p7226

Szerintem csak praktikussági oka van, összekoszolódik, összeszedi a koszt, ráragad és onnantól viszont tönkremegy. Szárazon nem ragad rá semmi.

4um5b65d

Nem lehet, hogy valami oxigénes környezetben van az a teflon ?

xg2w6ib9x

Pl. levegő (21 %)?[#vigyor3]

4um5b65d

Majd jön Svejk papa, aztán megmondja a tutit, de egyre jobban az oxigénre gyanakszom.
O2 >= 98%

:))

xg2w6ib9x

Az ipari oxigén palackok szelepjeinek tömítéséhez valóban nem szabad teflon szalagot használni.
Volt is olyan gyártmány, aminek a spulnijára rá is volt írva, hogy "Oxigén veszélyes"
Erre gondoltál Laslie Mester ?

Szalai György

Az SKF másképp gondolja. Szerintük meg ha a szimering belső oldala üzem közben el van árasztva kenőanyaggal, akkor kell szárazon beszerelni, azután majd kap annyi kenést amennyi kell neki üzem közben, a rábízott kenőanyagból.
Ha meg száraz helyre kerül, akkor beszereléskor megfelelő hő tűrésű zsírral kell megkenni a csúszó peremét. Szóval szerintük kell neki a kenés. Annál is inkább mert erősebben koptató hatású, mint a nem PTFE szimering, ezért szerintük 58-62HRC keménységű tengely kell bele. Hát az elég kemény tengelynek.
A teflon szimering egyik előnye a hő tűrése. Mit csinálnak az általános olajok és zsírok (amivel beszerelnéd) 200C fok környékén?
http://www.skf.com/portal/skf/home/products?maincatalogue=1&lang=en&newlink=4_1_35b" TARGET=_fnew>http://www.skf.com/portal/skf/home/products?maincatalogue=1&lang=en&newlink=4_1_35b

4um5b65d

Nem kifejezetten erre, mivel Svejk nem azt kérdezte, hogy miért nem lehet a teflont teflonnal kenni, hanem az olajszármazékkal miért tilos.
A tiszta oxigén nem érintkezhet olajjal, mert robbanás veszélyes.
De most, hogy mondod, tényleg , láttam már én is a teflonszalagra ráírva az oxigén tilalmát.
Nem hinném, hogy robbanás veszélyes lenne eme kapcsolat, talán a tiszta oxigén megbontja a teflon szerkezetét ?
Nem tudom, de majd csak lesz valaki okos ember aki megmondja.

4um5b65d

Vagy esetleg a teflon szalag nem bírja el azt a nyomást ami az oxigénnél felmerülhet ????
[#fejvakaras][#nemtudom]