Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mechanikai ötletek

Indította gaben, 2024 április 09, 15:37

Előző téma - Következő téma

s7manbs8

Még el is fogadnám, ha tényleg nem porosodna utána, de a többi minden meg hiányzik úgyhogy egyelőre nem fogok bele. :)

s7manbs8

Ja meg kéne nézni a lottómat lehet azóta már van is gépem  ... :)

keri

Azt is mondhattam volna, hogy akkor kapod meg, ha megmutatod a készre csiszolt távcsőtükrödet [#hehe]

PSoft

Megelőztél,....bakker![#wink][#rinya]

000000000

[#eljen]
Én is szeretem ezt a megoldást.

000000000

Sziasztok,

Szerintetek eleg e 3 ponton rogziteni egy NEMA 23 kb 2 Nm es leptetomotort. Ugy ertem a 3 pontot, hogy egy lemez es a motor kozott hatszogletu tavtartok vannak, Es az egyik rogzitopontban hianyzik. A motor direktben hajtana, tehat szij nem huzza oldalra.

Koszi elore is  

Udv

besirkyjh

Szia  

Igen elég ha a hatszöged ( távtarto ) jo nagy felületen fekszik fel mind két végén !

Szoktam 2-vel is , de csak kisebb léptetöknél ( kb 1Nm ) .

000000000

Koszi!

11mm a laptav es M5 a menet.

besirkyjh

Töccckéletes , de a hosszát nem irtad :)

000000000

besirkyjh

Még mindig töccckéletes .

[#eljen]

keri

És szerinted vajon kitől másoltam? :)

KoLa

Szia Sasi!
A cnc eszterga építő iskolából jöttem ide!
Megnéztem a fotókat.
Miért van az hogy nagyjából azonos szögben élesen szakadnak el a teszt lemezek?

sasi

Szia!
A lemezek nem voltak tökéletesen megmunkálva, valamint nem volt pontosan tengelyirányú a húzás, mint egy szabványos szakító próbatest esetében.
Ezek a hibák a szakító szilárdságot kissé meghamisították, a valóságostól néhány százalékkal alacsonyabb érték jött így ki.  
Mivel ennek a vizsgálatnak nem az alapanyag szilárdságának a megállapítása volt a célja, nem befolyásolta az eredményeket.
Az alapanyagból szabványos szakító vizsgálatot is készítettem.
Egyébként vékonyabb anyagok esetében szabványos szakításnál is gyakori a ferde szakadási vonal.

KoLa

Köszönöm a részletes választ![#eljen]