Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

Szerelő

Üdvözletem

Általában a mágnesasztal tápegységekben van egy demagnetizáló funkció.
Ez kézzel indítható, és általában állítható is.
A beállításoktól függően lehet állítani a demagnetizálási ciklus idejét és "erősséget"
Mind a kettőt a munkadarab nagyságához szokták igazítani.

A régi gépeken legegyszerűbben egy három állású kapcsolóval oldották meg a problémát. A középső állás a "KI" állás a egyik oldal a "BE" állás (nem visszaálló). A másik oldal "DEMAGNETIZÁLÓ" (visszaálló). Ezt az állást kapcsolgatták pillanatokra a demagnetizáláskor.

remrendes

Kis guglizas utan olyan talaltot kaptam, hogy IceTeaReplacer.

sufnituning

Áá.., ezt szerintem nem jól tudod,
ezt most találtam föl, meg azt is, hogy
háromállású kapcsolóval oldom meg, csak arról nem írtam.

Fogadjuk ezt el így![#circling]

dtb

Nem írtad, hogy milyen op.rendszer...
Feltételezem, hogy Win10, annak a kereső szolgáltatása tudja ezt, csak be kell állítani (szerintem a Win7-nél is működik)
Itt van két részletes leírás a hogyanról:
How to Search File Contents in Windows 10?
How to Search Through File Contents on Windows 10
A Total Commander is tud tartalomra keresni, azzal is lehet próbálkozni... (Parancsok-> Keresés:Szöveg)

dtb

Megnéztem, jól emlékeztem, a Total Commander alapból tudja.

g89ketty

Arról nem volt szó eddig, hogyha az egyenfeszt bontod a tekercsről akkor azon nagy feszültségcsúcs keletkezik ami károsíthatja a tekercset. Valamilyen túlfeszvédelem nem ártana. Kb: 160V-ról járatod úgy 500 és 1000V között nem ártana megfogni, aztán szikráztathatsz gyugodtan. A te utcád olyan rossz mint az enyém, sehol egy kocsma.[#pias]

000000000

Tekercsel párhuzamosítót TVS dioda (tömbirányba is működik) az EMF effektus hazavágja a félvezetőt rövid időn belül még snubber is megoldás kínál ...

svejk

S valóban! [#heureka]
File keresésre rendszeresen használom, de sosem gondoltam volna hogy ilyet is tud.
Köszönöm!!! -Rémrendesnek is- .

pagabee

Sziasztok,

olyan kérdésem lenne, hogy fúrót hogyan illetve milyen eszközzel szoktatok köszörülni?
Hozzájutottam egy kupac használt fúróhoz, amiket meg szeretnék élezni.
Próbáltam kézzel, találtam róla videót is, de szabad kézzel nem az igazi. Link
A neten többfajta eszközt is találni. Mit ajánlatok? Tízezreket számomra nem éri meg rá költeni.

Előre is köszönöm a segítséget!

jani300

Ne add fel a kézből köszörülést , meg lehet tanulni .
Tanulmányozd a hagyományos , kúppalástban hátraköszörült csigafúrók élszögeit , menni fog .
Vigyázni kell hogy ne lágyuljon ki a csigafúró anyaga .
Ha nagyon megvan gyötörve ,kilágyulva a fúró dolgozó része , érdemes milis koronggal óvatosan levágni a sérült részt .
Ha sérült az élszalag ,az már nem fog jó lenni beszorul a fúró , le kell vágni a sérült részt .
Mondjuk kopott élszalagú fúróval is lehet telibe fúrni , direkt félreköszörülve .
Ezt Kola tette itt közzé ,nem én találtam ki .
Én már többször írtam hogy a kézből köszörülés szerintem egy átlagos forgácsoló munkához megfelel .
De hát majd megszólnak érte ... :)
Azért még annyi hogy tudni kel hogyan nézzen ki , ugye az élszögek ismerete nem hátrány .
Ez szerintem alapvető kérdés ,bármilyen csuda szerkentyű is van .

Vetesi75

Nem ártana váltakozó áramra is alkalmas típust odarakni. Általában 2-3db "fénycsőkondival" (4,2uF) szokott jó lenni.

3vv2btrhv

Miéért nem jó a Yutube link ? Nem jelenik meg , a Hunka Tibor világa .

MoparMan

elsőre a csatorna linkjét akartad betenni. az nem fog menni. ha a YT tag-ek közt a "channel" látszik beszúráskor akkor nem lesz jó. ott ilyen betű-számoknak kell lennie mindig.
A többinél egyértelmű, ott a felirat is: a videó tulajdonosa letiltotta, hogy más oldalakba ágyazva (esetünkben a fórum) megtekinthető legyen, csak a youtube-on lehet megnézni a linkre kattintva.

3vv2btrhv

Hát igen , igy a fordító nem működik , értem és kár .

bundyland

Sziasztok !

Tudja esetleg valaki hogy ez milyen gépnek a tokmány felfogatója ?