Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

TBS-TEAM

230V 32A C kismegszakító
4Kw egy fázis bemenetű frekiváltó (ritkaság a fórumon néha van eladó)
Motort deltába kell kötni.
József

MoparMan

nehezítés, hogy relés "bekapcsolós" a motor amiben van a motorvédő is plusz a nyomáskapcsoló is a rendszer része

MoparMan

remrendes

Eleg lesz 1 fazisrol a teljesitmeny?

remrendes

Ha pedig frekivaltoval szeretned, akkor esetleg designr-re kerdezz ra. Nala regebben gyakran elofordult ilyen.

MoparMan

nem szeretném teljesen átalakítani a kapcsolást.
valamint valóban kérdéses, hogy megmaradó kb 2kW elegendő-e.

D.Laci

Kapcsolás átalakítása nélkül nemfog menni.

Veszel 3 ilyen vagy hasonló kompresszort: https://www.kamody.hu/scheppach-hc06-olajmentes-kompresszor-6-l-5906132901-23797

Összekapcsolod őket, ha egy kiesik még kettő mindig megy. Munka befejeztével meg eladod... :)

MoparMan

persze. azzal a 18 liter levegővel pont 4 másodpercig tudnék homokfújni [#vigyor]

jani300

Hát igen hasonlóra gondoltam és is .
Olcsóbbnak tűnik egy egyfázisú kompresszor beszerzése esetleg bérlése .
A kölcsön az érdekes dolog azt nem emlegetném inkább .
Na de azért nem ilyen cumi kis valamire gondoltam , a frekiváltó árából már szerintem kijön egy rendes olajos kompresszor .

jani300

[#eljen]
Valami öreg kocsi projekt ?
Akkor ugye robbanómotoros kompresszor ,és had szóljon !

D.Laci

Veszel nagyobb tartállyal, vagy a régire rákötöd.
Ne keljen már mindent nekünk a szádba rágni. :)

MoparMan

nyilván az [#vigyor]
lehetne egy dízel csavarkompresszor de annyi pénz a földön sincs.
a meglévő kompresszor adott, azzal kellene operálni. ezek a bolti szirrosszok semmirevalók, a feladatra pedig kimondottan alkalmatlanok.

MoparMan

értem. hány nap alatt töltenének fel ezek egy 100 literes tartályt 8-9 bar-ra szerinted?
valamint mit szólnának a folyamatos üzemhez.
mondjuk 3 napon belül cserélik, pont annyit is bírna ki [#vigyor]
gondolkozz észosztás előtt [#kacsint]

D.Laci

~20 éve használom így, én is kényszerböl kezdtem el használni. Egy jó ideje van 3 fázisom, de nem cserélem le a kompresszorokat. Milyen jó amikor csak egyet kel gyorsan leakasztani elvinni a kertvégébe a plazmavágóhoz, vagy valamit lefújkálni,  stb.
~2400szor túlélték a 3napot, mindezt olajmentesen....

MoparMan

nyilván ahhoz pont jó. arra van egy kicsi nekem is. ez a böszme viszont homokfújni kell. arra pedig még 5 darab is kevés ezekből