Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

TBS-TEAM

STB4100 4 motor kimenetet tu és már kihasználtad. [#eplus2]
1x,2y,1z tengely.=4 tengely.
József

LakEl

Szia, talán az is megoldás lenne ha mind a két Y tengely vezérlőjét ugyan arra a kimenő Y jelre kötöd és akkor megmarad az "A" tengely kimenete, nekem így van bekötve a kezdetek óta és még nem volt gond vele.

LakEl

Sziasztok, nekem is lenne egy kis útba igazításra szűkségem,
van egy a képen látható adattáblával ellátott 3fázisú vektoros hajtásra tervezett encoderes motor, ki szeretném próbálni és az lenne a kérdés, hogy ez működő képesnek kell lenni sima v/f ferekvencia váltóval vagy csak vektoros close-loop bekötéssel fog normálisan működni? Eddig volt két probálkozásom, az egyik direkbe 380v-ra kötve így megpördűlt ugyan de azonnal leverte a biztosítékot, a másik egy Omron L7-es frekvenciaváltóval V/F
paraméterrel, itt elindúl de 30Hz felett nagyon berezonál és rángat. Mértem a tekercs ellenállásokat, nincs eltérés a tekecsek között. Válasz előre is köszönöm!

TBS-TEAM

X-Y tengely közötti 90° biztosítása kétséges ha 1 kimenetre van kötve két motorvezérlő. [#zavart2]
József

csaba2008

Most 3 tengelyt használok csak,mert az y-t 2 motor vezérlőt hajt párhuzamosan.

csaba2008

Igen jól látod nekem is így van bekötve.
Az A tengelyt is látja ,mozgatja is de a motorvezérlő nem hajtja meg a motort,hallom hogy zúg kicsit de nem forog.Lehet hogy a motorvezérlő nem egyforma és azért nem jó? A 2. fajta valamivel újabb ,az tud 32 micro steppet is míg az 1 csak 16 micro steppet tud,azt is beállítottam rajta.

TBS-TEAM

Az mindegy milyen motorvezérlőket kötöl a kimeneti kártya Step/Dir kimenetére, ha mindent jól kötöl össze és jól állítod be a paramétereket akkor működnie kell.

Tesztre tedd az X tengelyre és nézd meg működik-e a vezérlő és a motor páros.
József

csaba2008

Köszönöm,holnap kipróbálom.

LakEl

Ez igaz, én egy ledes visszajelzővel oldottam meg, időnként le ellenőrzöm ha elmászott után állítom, de nem szokott nagy eltérés lenni

csaba2008

Kipróbáltam,sajnos nem működik.A működő motor vezérlő helyére kötöttem a másikat,de sajnos nem jó.A motort hallom hogy zúg halkan de meg sem moccan.

TBS-TEAM

Küldj képet a bekötésekről mailba.
József

szf

A képen látható útmérő jelét szeretném 10-el osztani.
Esetleg valakinek ötlete mivel tudnám?

RJancsi

Egy 4017-es dekád számlálóval? Bár első ránézésre az csak egyirányban tud osztani. [#fejvakaras]

TBS-TEAM

2Ghz a max impulzus annak megfelelően kell osztót nézni [#fejvakaras]
József

svejk

Nem véletlen MHz lesz az?