Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

sufnituning

ez is igaz, erre találták ki a
halszálkás elrendezést,
ami annyit jelent, hogy
egymás mellett helyeznek el
két fogaslécec, mindkettő ellentétesen,
úgy, hogy egy nyilat mutassanak
a fogak, csoportkerekekkel
megy a hajtás, így találták fel a nyílvesszőt.

sufnituning

De gon dolom, úgy akarja
megoldani a Lajos, hogy
kétoldalra ellentételesen
rakja fel a léceket.
Elég lenne a sima, mindenhol a legegyszerűbb megoldást
kell keresni, mert a komplikáció további gondokat
eredményezhet és akkor drága lesz.

RJancsi

Ha minden igaz, a Citroen logoja is a nyílfogazású kerekekből származik, mert a csendes járás miatt ők használtak ilyet a sebességváltókban.

Kelepeisz Lajos

Még magam sem tudom hogy mit akarok, de a fogasléc ami ésszerübnek tűnik, persze a szíjhajtással sincs gondom, de én azt kis munkaterületű gépekre szereltem,(gravírozó gépre). Az orsó hjtást meg teljesen felejtősnek gondolom, az ára meg a méretek miatt.

RJancsi

Van egy kötödés ismerősöm. A kötőgépei kb. 6 m hosszúak és fogas-szíj mozgatja bennük a lakatházat (ami vagy 100 kg) a tűágyon. Ott sem engedhető meg a "lötyögés", mert a lakatházban levő fene tudja hány mágnestekercsnek pont a megfelelő pozícióban kell a a kötőtűket elmozdítani vagy békén hagyni. Természetesen az egész számítógép vezérlésű. Szóval a szíjhajtás megy "nagyban is".

Kelepeisz Lajos

Igen, ez valóban jól hangzik, én is azt mondom, mindent meg kell halgatni, hátha.

D.Laci

Én plazmához valami ilyesmit keresnék:
[#t19p114745#]

Kelepeisz Lajos

Hát igen, merjünk nagyot álmodni.

Kelepeisz Lajos

Amúgy bármi remény nélkül mondom, ha tudnák házilag olyan vízvágó fejet csinálni, ami vinné az 1mm-es lemezt, akkor kellene a francnak a plazma, vagy a lézer.

remrendes

1mm-es lemeznel miert jobb a viz, mint a lezer?

TBS-TEAM

Szénacélnak nem barátja a víz. (Rozsdamentesre kiválló.)
Vágás után utókezelni kell a vágott szénacél anyagot. (persze nem nagyon teszik meg).
A mai technológiával a lézer a legmodernebb darabolási eljárás. (nem olcsó a gázok miatt).
A plazma a legolcsóbb ha süritett levegőt használnak.
József

svejk

Talán van köztünk szakmabeli, vagy ügyesebb guglizós emberke.

Keresem a CANDY Aqua 1142 D1 mosógépecske service manuálját.

gaspa

Sziasztok
Használt valaki RX508 AV transzmittert,8 csatornát lehet 5 sávon állítani,ezeket 8 kék 5 piros led jelzi,de nincs jelölve.Vajon az egyes jobbról,vagy balról kezdődik ?

csaba2008

Sziasztok szakik,mesterek.
Működő cnc mhez szeretnék 4. tengelyt vezérelni.
-1 db STB 4100  Mach3 vezérlő
-4 db TB 6600 motor drive vezérlő 1x,2y,1z tengely
Vettem hozzá egy másfajta motor vezérlőt,de ugyanúgy TB6600 csak újabb kiadás,STB 4100 hoz való ez is.
5. vezérlőként nem tudom életre kelteni.
Kérdésem hogy meg lehet oldani ezt vagy ugyanolyan motor drive kell mint a 4 db?
képeket mellékelek.
Köszönöm a segítségeteket.